// du läser...

#blogg100

Därför fungerar inte Google+ för mig

Jag bor på internet. Har andats bits and bytes sen -99 och kan iom mitt yrke räknas som en av rävarna på den digitala arenan. Så snart något nytt dyker upp på radarn är jag där som en hök och testar. Känner och smakar.

Men den här plattformen kallad Google+ som jag så gärna skulle vilja älska klarar jag inte av. Vi pratar alltså om världens näst största sociala plattform. Den som enligt färska siffror från GlobalWebIndex har 343 miljoner aktiva användare.

Har försökt i omgångar att komma den in på skinnet, att bli en del av helheten men det vill sig inte. Problemet är inte själva strukturen och inte heller avsaknaden av vänner – det är helt enkelt Googles skitsystem när det gäller användare.

fail_googleplus

Visst har det blivit bättre med tiden (läs: med aningens ökat fokus på Google Apps-användare) men det är fortfarande kaos. Jag har minst fyra upparbetade profiler hos Google som alla fått jobbat för sin sak. Den privata tommie (Google Apps), företagaren (Google Apps), det gamla sociala trollet tjompa (gmail) samt en annan arbetsprofil på ett bolag jag har intressen i. Än så länge finns det inte någon som helst möjlighet för mig att slå ihop dessa användare till en och samma person. Till mig.

Har suttit och funderat på om jag ska lägga några dagar på att på riktigt och från grunden koppla ihop och vidarebefordra mail, dokument och digital erfarenhet från samtliga ovan listade alter egon till en ny användare, bygga upp ett nytt persona. Har lagt undan tommie.nordholm@gmail.com för de tider där Googles profil på riktigt behöver spegla personen bakom (yup, vi kommer nog landa där) och det kanske är nu det är dags att ta första steget. Eller så väntar man bara in att Google ska ta sig i kragen och över en natt sänka sin användarstatistik markant.

Så får det bli. Tillsvidare finns jag i kommentarsfältet nedan eller på Facebook med kidsen. Och när ingen ser så blir det en och annan Hangout via jobbprofilen… Har du något tips på lösning så be my guest.

 

Det här inlägget är en del av #blogg100 – en idé om att publicera en bloggpost per dag i 100 dagar.

 

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site