// du läser...

#blogg100

En historia knackade på – Plurk

Ibland tänker man inte på hur snabbt allt går. Och ofta inte heller på hur förgängligt det runtom oss kan vara.

20130129-231805.jpg

Satt just och plöjde mig igenom delar av dagens nyhetsflöde när en artikel från The Next Web (TNW) stod ut extra mycket. Rubriken lyder ”One-time Twitter rival Plurk lands million-dollar investment and relocates to Asia”.

Plurk var något som många av oss early-adopters testade kring 2008. Precis som artikeln tar upp så var det för oss som lekte med sociala medier i samband med att namnet knappt var påkommet. Det här var kring tiden då tiden lades på det sociala nätverket Jaiku (av finsk börd, uppköpt och och nedlagt av Google) och inte långt ifrån vårt svenska stjärnskott Bloggy.

Plurk var (är) en plattform där man visualiserade sina inlägg från t.ex. Twitter och Friendfeed (åh Friendfeed, dessa minnen…). Det var inte skapat av de vassaste formgivarna världen hade skådat men hade ändå något intressant. De var bland de första som tänkte tidslinje + konversation/inlägg + visualisering horisontellt.

Nu när jag efter alla dessa år läser att de fått tillgång till nytt kapital och flyttat HQ till Taipei, Taiwan, känns det på något sätt bra. En del av det gångna som fortfarande finns. Plurk hade ändå drygt 100 000 000 besökare per månaden när det var som mest poppis. Mycket mindre än både Facebook och Twitter men ändock borta för hela västvärlden.

Framtiden är inte alltid så spikrak och klar som den kan verka just nu.

Det här inlägget är en del av #blogg100 – en idé om att publicera en bloggpost per dag i 100 dagar.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site