// du läser...

#blogg100

No1 av 100 – en utmaning kallad #Blogg100

Etui.se - stället där jag en gång i tiden valde att lägga det allra finaste jag hade. Mina tankar. Livet gick framåt och när hela världen tillslut var bloggare så var det inte riktigt lika roligt längre. Små taffliga försök har gjorts för att komma igång men det har gått käpprätt åt h-e. Problemet är alltid detsamma, nivån i mitt huvud, själva ribban, är för hög. Jag vill ju verka smart, helst vara först på bollen, om det ska skrivas. Något som allierar dåligt med verkligheten.

Fast även om bloggen legat där i bakhuvudet och gnagt likt den dåliga konditionen, den säckiga kroppen eller den där lögnen man aldrig gjorde upp med så är det aldrig för sent att göra bot. Att göra bättring.

Fredrik Wass skapade häromdagen ett monster. Självaste Bison (risken är överhängande att du som eventuellt läser det här är väl medveten om vem han är) gick ut med att det var dags för hans andra vända av ”nuskadetfanbotasskrivkramp”. Med start idag och under parollen #Blogg100 ska det skrivas en bloggpost om dagen – i hundra dagar.  Och vi är många som hakar på.
Bäste herr Wass skriver säkert minst 1000 ord i minuten och behöver knappt vara vid medvetande undertiden. Det har kommit ut några spaltkilometer ur den där kroppen genom åren. Han har det säkert lätt.  Det är det jag försöker intala mig. För det är när man ligger bakom som det blir lättare att kämpa ikapp. Och det är ikapp jag behöver komma under kommande hundra dagarna då skrivkrampen och ångesten över mina egna tankars duglighet ska bearbetas.
För dig som läser det här.
Det kommer komma ut en hel del skit den kommande perioden men förmodligen också en och annan vettig tanke. Kanske till och med något briljant. För det är ju som så att den där guldklimpen är inget man bara slås av, den kommer när helst den vill. Och det resonemanget verkar gälla allt i vår värld. Allt från relationer till uppfinningar, kändisskap och möjligheten att få in en fläskig summa på bankkontot. Och om du nu känner att pulsen börjar gå upp lite så tipsar jag starkt om att titta närmre på boken The Click Moment. Kanske en av de bättre böckerna jag läst.
Och där slutar vi idag för att ha något att påbörja morgondagen med. Det här kommer bli kul. Imorgon kanske jag slipper sitta på en iPad Mini. Då blir det bättre.

 • http://vvv.tobiassjosten.net/ Tobias Sjösten

  Ska bli intressant att se och höra om hur ni alla utvecklas under de här hundra dagarna. Jag tänkte själv vara med men fegade ur i sista stund. Måste försöka bota mitt äh-jag-kan-väl-jonglera-en-boll-till-syndrom. :)

  Lycka till, Tommie!

 • http://www.etui.se tjompa

  Tackar och bockar @tobiassjosten:disqus ! 

  Det där med bollandet känner jag igen men tänkte att det här blir lite som att nu kommit igång med träningen, blir som en ventil. 

  Men nu är det dag två och har redan ångrat mig ;) .

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site