// du läser...

Entreprenörskap

Kannibaliserande företagsnamn

Att kreera fram företagsnamn kan vara nog så krävande, speciellt om man önskar ta bort den ack så kända geografiska anknytningen som hantverkare, bilfirmor och andra sysslat med i årtionden. Anderssons Bygg Värmdö och Örkeljunga Bilplåt kanske inte har för avsikt att skala sin verksamhet till nya platser, men det är ett dött lopp ändå. Samma problem har Bengtssons El den dagen de önskar sälja bolaget för att yngsta dottern hellre blir jurist än kabeldam.

En av vägarna som finns att tillgå när man processar fram sitt företagsnamn är att kanibalisera på ett annat känt namn (läs: varumärke). Det är sällan att rekommendera och om man nu får för sig att gå denna lottospelande väg så bör man målgruppen/målgrupperna kan ha både relation och associationer till, men som inte ligger i samma bransch (observera återigen att det här är överlag inget som man bör pyssla med – om inte annat för att Bolagsverket eller andra myndigheter kan bli motsträviga). Ska man grotta vidare i ämnet så handlar det ju, som så mycket annat som gäller kommunikation, att fylla företagsnamnet med såväl djup som de värdeord man bestämt sig för. Kanske ska det dessutom vara deskriptivt i någon mening.

Och det är när man ser de riktigt härliga exemplen som man får den där energikicken, du vet den när du förstår att du är lite smartare än vissa andra som går runt på planeten Jorden.

Precis ett sådant exempel sprang jag just på. En startup som döpt sig till FOUNDD. Känner du igen det grundläggande ordet och de där dubbla bokstäverna, ja då kan du ditt internt. Möjligen kommer inspirationen från den kända bookmarkingsidan för bilder - FFFFOUND.

Då du säkerligen vet vad den sistnämnda är för typ av webbsida så nöjer vi oss med att föra in beskrivningen för FOUNDD.

FOUNDD is a personalized discovery engine for digital entertainment. You’ve probably noticed how hard it is to search for a movie. So instead of typing search queries you rate items you already know and FOUNDD algorithmically curates personalized search results, powered by our recommendation engine. FOUNDD finds you movies, TV-series, entertainment apps, books & games across all devices (web, mobile, tablet, iTV).

  • http://www.etui.se tjompa

    Eller vad sägs om Flickd, istället för Flickr? http://flickd.net/

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site