// du läser...

Läsvärt

Tommie´s läsvärda – 2010/12/01

 • Vid midnatt släpps iPad i Sverige – Nyheter – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje
  - Då är det klart, iPad kommer som många av oss trodde innan julhandeln. Många lär vilja lägga vantarna på ett eget exemplar och tillgången är förmodligen inte den bästa i vårt lilla land. Vi som redan har paddan sedan länge jagar såklart nästa nyhet istället.
 • Information Architects – News on iPad, the Obvious Way
  - Designers pratar om utveckling för iPad. Bra för dig som vid beställning gärna vill lägga kommentaren ”men äh, det är väl bara att ändra om dom där knapparna”.
 • Får jag skriva om jobbet på Facebook? – Lag & Avtal
  - Får du, dina arbetskamrater eller anställda skriva vad de vill om jobbet på Facebook?
 • SvD släpps i Ipad – Dagens Media
  - Svd kommer på iPad (likt DN som tidigare gått ut med samma nyhet). Befintliga kunder får kasta upp ca. 30 kr extra vilket spontant låter väldigt väldigt konstigt i mina öron. Nya kunder förväntas betala 28 kr per dag/lösnummer. I mina öron låter det som affärsutvecklaren har en bugg i Excelprogrammet. SvD som lösnummer kommer inte få många betalande kunder över tid för kostnaden 28 kr/dag.
 • Wikipedia: We Need $16 Million To Stay Free
  - Wikipedia behöver din hjälp. Som vi alla vet så kostar det pengar att driva saker och ting och Wikipedia är inget undantag. Tänk på allt hon gjort för dig och överväg att hjälpa till.
 • The web’s best optical illusion videos…and how they trick your brain [Video]
 • 50 Professional and Creative 404 Error Page Designs
  - 404-sidor, det som visas för besökaren när något gått riktigt fel kan tyckas vara något man inte behöver lägga det minsta energi på. Visst är det så om du pratar med en tekniker men vi som arbetar med kommunikation vet bättre än så. Här har du nämligen möjlighet att ”släta av” det problem som just uppstått för din besökare och göra något av det. Mitt tips är att utgå från att avdramatisera problemet, gärna med en gnutta humor samt att göra det som går för att besökaren ifråga snabbt och enkelt ska komma in i loopen igen (dvs i surfandet på din site). Om du/ni har dåliga rutiner eller saknar de tekniska möjligheterna för att identifiera när de här problemen har uppstått bör ni även göra allt ni kan för att besökaren ska kunna notifiera er om problemet. Länken är tänkt som inspiration och vidare arbete tar du med en designer, inte med en tekniker.
 • Facebook E-Mail As Gmail Killer? Unlikely
  - Ryktena går varma om att Facebook ska släppa ett eget mailsystem idag (måndag) och hybrisen hos vissa blir lite väl i min mening. Personligen tror jag att dom kommer att få det svårt att tränga igenom hos den stora massan. Den här artikeln tar upp de åsikterna.
 • Face lift
  - Om du känner igen dig som beställare, tänk om.. Om du känner igen dig som kreatör, hitta andra kunder.
 • 6 Tools to Create Free Banner Ads for Your Small Business
  - Några bra tips för att snabbt få ihop en banner. Ofta när det brinner i knutarna är det någon på marknadsavdelningen som får uppdraget på sitt bord och då kan det vara bra att ha ett bättre startläge än att jobba i Microsoft Paint.
 • Raseri mot Eniros reklambox – Dagens Media
  - Självmål på Eniro i en tid där hela företagets existens börjar ifrågasättas. Just det här förvånansvärt dåligt genomförda aktiviteten är tillsammans med DDB och mediebyrån MEC.
 • Drupal Founder on Why Open Source is Good for Business [INTERVIEW]
  - För dig som gillar open source, är nyfiken på Drupal eller kanske rentav redan driver en webb på Drupal. En intervju direkt från hästens mun.
 • Facebook Now On Pace to Serve 1 Trillion Display Ads Per Year
  - Absurda antal annonser. Men så är det kring en halv miljard användare också.
 • Share Multiple Links with One Short URL
  - En URL förkortare som faktiskt kan lösa en del problem.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site