// du läser...

Läsvärt

Tommie´s läsvärda – 2010/11/08

 • Tools to Improve Your Website's Usability
  - En REJÄL lista för usability testning. Flera av systemen kan mer eller mindre vem som helst använda för för dig som sitter på marknad och håller i webb, be den lokala kodaren om att ev. lägga in ett skript så att du kan få siffror och data på hur dina besökare agerar. Nu.
 • 40 People Who Changed the Internet
  - En artikel att djupdyka i en ruggig höstnatt. För dig som gillar namn och vill kunna droppa ett och annat vid nästa möte. (observera avsaknaden av kvinnor)
 • 7 dödssynder för din hemsida
  - Skriver under på alla sju.
 • Söndagstips 10/11/07 – Sverige runt i sociala medier
  - Herr Kullin plockar upp exempel från vårt avlånga land inom ämnet Sociala Medier. Bra för dig som vill ha lite mer på fötterna.
 • Söndagstips 10/11/07 – Sverige runt i sociala medier
 • skit på dig, boxerrobert
  - Vikten av att ett företag förstår att i vår moderna värld är verkligen alla på företaget bärare av varumärket. Bärare som en efter en till slut får kontakt med världen utanför, med slutkonsumenten. En, två personer har gått by the book och vips så är hundratals negativa dialoger igång om att ”Boxer” är omänskliga. Personligen så sa jag just upp avtalet med företaget men ska inte sticka under stol med att tanken legat vilande ett tag innan detta blossade upp.
 • skit på dig, boxerrobert
 • Do more vs. do better
  - Hell yeah.
 • Will Location-Based Services Ever Go Mainstream?: Tech News «
  - I en tid då fler och fler satsar resurser på Gowalla (starkt i Sverige), Foursquare eller andra mindre aktörer (Facebooks Places finns inte hos oss ännu) kan denna artikel vara läsvärd. Om din leverantör tjatar om att resurserna ska läggas på det här kan det vara bra att analysera situationen en gång extra. Har du för mycket pengar i kassan, då är det bara att köra.
 • Small-scale production: An atom-based product, developed in bits | The Economist
  - Flikas in under ”inspiration”. Från idé till färdig produkt, med länkar till företag som skriver ut i 3d, hjälper till att låsa upp förhandsbeställningar etc.
 • Wired UK iPad app attracts Audi and Burberry
  - Citatet säger en hel del, och jag gillar det. Annonser som mervärde för en upplevelse. ”We believe the key to a successful app edition is to use multimedia to enhance storytelling rather than to distract from it: to provide video when the user really needs to ‘be’ somewhere, and audio when you want to hear a music track, rather than using gimmicks simply because they’re an option.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site