// du läser...

Läsvärt

Tommie´s läsvärda – 2010/03/16

 • Tim Bray Throws His Hat Into The Android Ring Because He Hates The iPhone
  - Pris för veckans bästa citat. Att tala i bilder är att tala i guld.
 • Gammalt, fast nytt och utvecklat.
  - Kan inte annat än hålla med. Briljant.
 • How Brands Should Appeal To Women
  - ”WOMEN CYCLE, MEN CONSUMMATE”, vad säger du – håller du med den lärde?
 • We can do it
  - Seth tar upp en (eller snarare flera) delar som är mycket viktiga. Min erfarenhet av projektledning är att just ”vi mot målet” är mycket mycket viktigt. En självklarhet kan tyckas men tyvärr ser inte världen ut så. Tror du mig inte så ta och blicka ut över kontoret du sitter på och fundera på om det är ”dom” och ”du” eller om det är ”ni”.
 • 6 Ways to Stop the Social Media Madness
  - Det var en mening jag verkligen fastnade för här, ”If you’re really struggling with managing your information intakes, just stop. Go a few days completely disconnected. No cheating. Pay attention to life. Listen to people.”.

  Smaka på slutet ”Pay attention to life. Listen to people.”. I dagsläget något som kan ses som omodernt men ack så viktigt. Som ett känt varumärke skulle sagt, Just do it!

 • The Truth About the Average Twitter User [STATS]
  - Siffror som självklart inte till 100% är direkt överförbara på vårt lilla land men ger mycket klara hintar. Jag menar fortfarande och till många sk. ”experters” förtret att den stora massan företag och organisationer per idag helt kan bortse från satsningar på Twitter. Det finns självklart undantag men överlag så bör de flesta akta sig från att hoppa på någon form av glädjetåg utan att göra nödvändiga interna uppgifter först (och snälla marknadsavdelningar, glöm inte de befintliga kunderna!).
 • Get Satisfaction Turns Facebook Fan Pages into Customer Support Hubs
  - Intressant utveckling.
 • Save Water-Damaged Books, Docs, and Photos by Putting Them in the Freezer [MacGyver Tip]
  - Det här kan vara precis ett sånt tips som gör en till kung på middagen. Eller så kanske det räddar favoritboken vilket förmodligen är ännu bättre.
 • REWORK: A different kind of business book (now in stores)
  - Högst troligen mycket läsvärd. Har beställt ett exemplar och kommer snart att ha en klart verklighetsförankrad åsikt för den intresserade.
 • Jackie och Jag: SLÄKTEN ÄR VÄRST
  - På nätet är ingen anonym. Det här är en vacker bloggpost om hur man sätter hårt mot hårt när någon fläker ner ens blogg. Hot och verkställande är alltid bästa försvar.
 • Facebook Will Allow Users to Share Location – Bits Blog – NYTimes.com
  - Det här kan bli riktigt intressant. Rätt adapterat av användarna så går det inte att ens på skoj föra en diskussion om hur Googles Lattitude och en ev. kommande Facebook dito skulle kunna konkurrera mot varandra. Facebook är ett fenomen och det här kommer att sätta spår. Alla, precis alla, som är intresserade av kommunikation eller av att sälja saker från köpsidan bör hålla detaljkoll på utvecklingen inom detta.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site