// du läser...

Spaning

På väg mot FOWA

Här sitter jag men en netbook i knät. Inte lika bredbent som kroppen skulle önska och med en arbetsställning som skulle få vilken erogonom som helst att slå bakut. Ljuset från den det blåa himmelska havet lägger en strimma av hopp längs med mina armar och dövar genom sin värme effektivt det faktum att rumpan börjar värka. Lugnet börjar innfinna sig, aktivt påhejat av ögonens spontana blickar på den molnbädd som får en att önska sig ett liv som ängel.

Mitt högst tillfälliga hem är ett flygplan. Jag är på väg ner till Future of Web Apps i London.

FOWA, som det kallas i dagligt tal, är ett event som drivs av Carsonified (London). Fokus ligger på att under en tvådagarsperiod lyssna, lära och inspireras av såväl personer och företag som lyckats men även de som förhoppningsvis är på väg mot en framtid fylld av glamm och glans. En blandning av ord från lärde och entreprenörernas ifrågasättande med andra ord. Teknik och affär i en gynnsam orgie.

Förra året, 2008, besökte jag  FOWA för första gången. Som en relativt van eventbesökare hade jag gjort som sig alltid bör – nollat förväntningarna. Utan att grotta ner oss i det förgångna kan jag bara säga en sak. Besöket (som även då var i London) gav en vitamininjektion rakt in de allra heligaste delarna av hjärnan. Fylld med nya tankar, planer på stordåd och med en spegelbild av alla livsglada människors gnista i min egen själ kom jag hem för att tackla morgondagen. Energin kanaliserades var helt klart en av de brasklappar man tog fram under höstens allra kallaste dagar.

Sedan förra eventet har mycket hänt. Flera större projekt har genomförts, egna produktidéer har utvecklats och nya kunder har strömmat till. Shit, jag har t.o.m. vart på väg in i en Svensk startup med mycket stor potential (mer om detta i en annan bloggpost framöver). Flera andra event har kommit och gått, allt från Annikas trevliga Disruptive Media (Stockholm), till The Next Web (Amsterdam) och Sweden Social Web Camp (SSWC, Tjärö – Blekinge). Livet har rullat på men jag har vid flera tillfällen såväl återkommit som återkopplat till just FOWA. Något hände…

Så. FOWA 2009 i det  förföriska London. Den här gången nollställer jag inte förväntningar, den här gången håller jag tummarna för allt det går. Hösten är på ingång och kroppen känner sig både ensam och svag. Jag behöver dig troligen mer än någonsin. Hoppas att vi får en trevlig och passionerad kärlekssemester.

Piloten ropar ut att det är dags att packa ner elektroniken. För att slippa vidare represalier gör jag enligt order, tar en snus och tar fram solglasögonen. Idag ska London betäckas av smutsiga sulor. Och det med sol i sinne!

Vill du veta med om vad som föregår på FOWA så är du välkommen tillbaka hit till etui.se.  Självklart kommer jag även spamma skiten ur www.twitter.com/tjompa och www.facebook.com/tommie.nordholm

imatfowa

Här sitter jag men en netbook i knät. Inte lika bredbent som kroppen skulle önska och med en arbetsställning som skulle få vilken erogonom som helst att slå bakut. Ljuset från den det blåa himmelska havet lägger en strimma av hopp längs med mina armar och dövar genom sin värme effektivt det faktum att rumpan börjar värka. Lugnet börjar innfinna sig, aktivt påhejat av ögonens spontana blickar på den molnbädd som ffår en att önska sig ett liv som ängel. Mitt högst tillfälliga hem är ett flygplan. Jag är på väg ner till Future of Web Apps i London. FOWA, som det kallas i dagligt tal, är ett event som drivs av Carsonified (London). Fokus ligger på att under en tvådagarsperiod lyssna, lära och inspireras av såväl personer och företag som lyckats men även de som förhoppningsvis är på väg mot en framtid fylld av glamm och glans. En blandning av ord från lärde blandat med entreprenörernas ifrågasättande med andra ord. Förra året, 2008, var jag nere på FOWA för första gången. Som en relativt van eventbesökare hade jag gjort som sig alltid bör – nollat förväntningarna. Utan att grotta ner oss i det förgångna kan jag bara säga en sak. Besöket (som även då var i London) gav en vitamininjektion rakt in de allra heligaste delarna av hjärnan. Fylld med nya tankar, planer på stordåd och med en spegelbild av alla livsglada människors gnista i min egen själ kom jag hem för att tackla morgondagen. Energin kanaliserades var helt klart en av de brasklabbar man tog fram under höstens allra kallaste dagar. Sen förra eventet har mycket hänt. Flera större projekt har genomförts, egna produktidéer har utvecklats och nya kunder har strömmat till. Shit, jag har t.o.m. varit en millimeter från att helt gå in i ett annat nystartat företag med mycket stor potential (mer om detta en annan gång). Flera andra event har kommit och gått, allt från Annikas trevliga Disruptive Media (Stockholm), till The Next Web (Amsterdam) och Sweden Social Web Camp (SSWC, Tjärö – Blekinge). Livet har rullat på men jag har vid flera tillfällen såväl återkommit som återkopplat till just FOWA. Något hände…

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site