// du läser...

Spaning

Drop everything else

B.F Skinner emphasized a first principle of scientific methodologist: When you find something interesting, drop everything else and study it. Too many  fail to answer opportunity´s knock at the door because they have to finish some preconceived plan. Creative geniuses do not wait for the gifts of chance; instead, they actively seek the accidental discovery.”

Ovanstående är ett utdrag jag just fastande för i en av böckerna som ligger i den stora högen, Cracking Creativity. Eller jag mer än fastnade i den breda bemärkelsen, DET fastnade på mig. I mig.

Ett av livets stora kval den senaste tiden har haft att göra med den splittring som finns inombords hos en rakad man i en skog långt där borta. Kanske är det en 30-års kris som kommer analkande men frågor som ”vad gör du när du blir stor”, ”kommer du någonsin att få tummen ur kring just det DÄR projektet”, ”tror du verkligen att du kommer hjälpa miljontals människor” osv. gör sig alltmer påmind. En nyfikenhet håller på att bli kvävd och därigenom ett signum signerat mig.

Det här må låta som innehållslöst bladder och ytterligare en persons önskan om att få vara sådär sexigt djup och allmänt krånglig men det här är större än så. Det här är en verklig individs sakta gång mot kistan, ett tomrum vilket fylls till bredden av vakuum. Ett rum där en låga inte är välkommen.

Jag läser texten igen. Och igen. Och igen.

”When you find something interesting, drop everything else and study it”.

Grundbulten långt där inne drar sig sakta åter längs sin gänga och griper ett fastare tag. Är vi någotsånär lika så gäller det förhoppningsvis dig också. Dom brukar säga att det är lätt att tappa fotfästet men jag tror att det är lättare att tappa tron. Gör inte det, du kommer fixa det hela vägen och det med bravur.

Stanna och lyssna

Bild via Flickr.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site