// du läser...

Entreprenörskap

Låt Guy Kawasaki kickstarta din höst

Idag är det den första september. Sommaren är väl mer eller mindre officiellt över i och med septembers intrång och vandringen mot mörkret har påbörjats. Jag har under årens lopp tyckt mig märka en viss förändring hos mina medmänniskor just i början av september. Just en dag som idag. Det är slut med det nu.

Det kan vara såhär. Sådär. Semesterkänslorna börjar avta och verkligheten kommer in under skinnet. Den vackra och hårt frammanade solbrännan börjar blekna bort. En blekfis kommer lastad. Din överordnade har växt till sig under sommaren och blivit en fullblodig jubelidiot. Ditt egenföretagande kommer ingen vart då din tumme är så fastklistrad i mumindalen att inte ens Alexander Bard skulle få ut den. Lutningen på vägen framför börjar få gradskalan att visa röda siffror – hej och hallå vad det inte går. Det är ju uppförsbacke.

Så skulle det kunna vara, så behöver det inte vara.

Jag tycker att du ska sätta upp en post-it i din nacke med texten ”Upptagen. Tillbaka om 39 minuter och 46 sekunder”. Du häller upp en kopp valfritt dricka (kaffe är att föredra) och lutar dig tillbaka. Du kommer att lyssna på en person som heter Guy Kawasaki vid ett seminarie tilltänkt för entreprenörer och start-ups. Men var lugn, det inspirerar även dig som känner är tillfreds med din anställning.

Guy Kawasaki har även skrivit flera böcker, varav en som har varit lite mer omtalad -  The Art of the Start: The Time-Tested, Battle-Hardened Guide for Anyone Starting Anything. Läst den? Inte? Då är vi två. Tur att det finns fler än dig och mig på det stora internätet. Hoppa över till Agiley.se och få en bra och gedigen genomgång innan du beställer boken på Bokus. Det har jag och det ska du.

Hur klyschigt det än låter så är i morgon en annan dag. Se till att det blir din första på en ny bana, en bana du trivs och är nöjd med. En där du spritter av liv. Där du slipper fira september.

Och du, glöm inte att sätta upp en ny post-it i nacken innan du surfar vidare. Tiden är valfri.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site