// du läser...

Teknik

Några tankar kring ooVoo

Tidigare idag fick jag för mig att prova videokonferens programmet med det otroligt coola namnet ooVoo. Inget storhet i sig, men väl värt ett betraktande öga. Då jag i all hast postade en snabb Jaiku om händelsen och vidare fick några frågor om hur det gick… ledde det hela till en kort redogörelse i samma Jaiku-tråd. Det var då det slog mig, jag kan ju posta samma sak på bloggen, den är ju ändå alltför tom just nu. Så här kommer en liten spontan reflektion av ooVoo´s five minutes of fame i mitt liv.

Några tankar kring ooVoo – en mindre recension

Vi kan börja med något grundläggande. Jag har lite svårt för program som får allt vad heter fläktar att gå igång på min MacBook Pro. Åsikten är speciellt applicerbar på program som har med ljud/video chat att göra (då man vill ha tyst runtom the mic, oavsett intern eller extern). Programmet känns lite svulstigt, lite som att det kan vara rätt härligt att trycka en riktigt fet pizza men sen kan det komma lite äckelkänslor efteråt. Här handlar det nog mest om formen och kopplingen till funktioner. Det hela känns ”tungt”.

Sen har vi ju det sociala fenomenet som inte alls enbart har med programmet att göra utan kan te sig som generellt när det gäller just program som går ut på att skapa en kontakt. Det måste finnas en bra hook för att man ska vilja ha det igång och aktivt arbeta för att få in fler. För mig känns det som om ooVoo saknar det, den enda kroken är funktionaliteten i sig. Och för mig räcker inte det hela vägen som motivator.

Sen att programmet hängde sig både för mig och för min kodarkonsult till sidekick (som fick vara med som provdocka), skapade ytterligare fläkthysteri för att sedemera badbolla sig till de sälla jaktmarkerna… det är en annan femma.

Ska köra lite mer, sen får vi verkligen se vad som händer och fötter.

Önskvärt just nu:

  • Möjlighet att även dela skärmbild (likt ichat)
  • Mindre processorkrävande
  • Bygg mer på värdet av själva socialiseringen (oavsett om det är jobb eller privat)
  • Stabilare
  • Lätta upp det grafiska. Jag ser gärna program som sådana här mer som en fräsch sallad än som en 680g biff
  • Integration med andra sociala tjänster så att jag kan se när någon av mina andra vänner skapat konto, är intresserade av att videoshabba eller likande

Läs mer om programmet och prova gärna själv på www.oovoo.com. Vill du kolla hur läskig jag ser ut i direktmedia så är mitt nick i vanlig ordning tjompa.

[tags]ooVoo, videochat, sociala program, hjälpmedel, arbetsverktyg, chat, Skype[/tags]

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site