// du läser...

Framtid

Överdrivet…

… eller underdrivet. Det är den stora frågan kring miljön. Känns dock som om diskussionerna inte alltid blir så givande. Ska jag vara helt ärlig är jag faktiskt lite trött på hela spektaklet. Som att ta in för mycket, man blir lätt likgiltig. Vet att det är helt fel inställning men man kan inte vara bra på allt.

Pratade med en rätt kunnig person härom veckan. Hon har doktorerat och hon har föreläst, allt inom olika delar av det som av mig kallas ”miljöfrågor”. Efter samtalen om bilåkande, bensinpriser, gegga i naturen och andra tunga frågor kom hennes slutsats.

- Är du intresserad av miljöfrågor så börja med politik. Sverige är en fjärt i universum, hitta vägar till att prata med Indien och Kina. Allt annat är spel för gallerierna. Och den där digitala ringmuren, trängselskatten, handlar bara om pengar för staten. Jag har hört hur den innersta kretsen har diskuterat det hela och du skulle bli mörkrädd om du visste vad jag vet…

Jag har inte hört men är ändå mörkrädd.

Tillbe jorden

[tags]Miljö, Trängselskatt, Repetetivt beteende[/tags]

 • C. Troy

  Miljön är det nya milleniets feminism. Inget fel på vare sig feminism eller miljön men som redan nämts blir det mode i frågan och alla skall rädda världen. Kollegans man vill sälja sin Audi A4 1,8T för det är en miljöbov. Han tycker det är bättre att slänga in ungarna, frugan och packning i en Toyota prius för resan upp till Kiruna där man härstammar ifrån. Kan dock förstå att familjen vill ifrån Sthlm och villan då tokfransen sänker värmen och släcker lampan för att inte ödsla energi. Men vill han egentligen se Prius VS älg en sen sommarkväll? Nä fan, skulle hellre diskuttera islam med grabbarna i Bora Bora grottorna än känna späkandets triumferande känsla förmedlad av miljötalibanerna. Västvärldens värsta fundamentalister!

 • http://www.etui.se tjompa

  Det är något med miljö och bilar som måste attrahera dig mr Troy…

 • C. Troy

  Har nu laddat upp med lite mer tankar kring den runda Goudaost vi vill kalla jorden. Naturligtvis med koppling till miljön. Efter lång tids kontemplation och insupande av fakta har jag kommit till följande resonemang; häng med! Allt går i cykler, börsen, årstiderna och de dagliga peristaltiska rörelserna. Det är väldigt få som vill gå i polymik kring detta. Med den utgångspunkten kan vi ju klart erkänna att dinosaruierna dog ut och det kommer vi också att göra, det är ingen ”Big deal”. Varför skulle det vara värre för oss än dem? Nja lite mer gnäll och kapitalförstöring utan dess like men det är fakta. Det är grundbulten liksom, du, jag kommer som din farsa och hans morsa att sova sött väldigt länge utan de där mysiga drömmarna om drinkar med ”hard bodies” på ibiza. Med andra ord kan vi släppa domedagstankarna och att om jag släcker lampan blir det jättestor energibesparing och därigenom får mina barnbarns barn springa omkring i ett utopiskt sverige med jättekalla vintrar och svenska sommrar med idas sommarvisa.

  Var kommer då hetsen för miljön ifrån? Svaret mina damer och herrar är behovet av vår gemensamma fiende. Tittar man rent ekonomiskt på det så handlar det om behovet av att trigga och pusha den globala ekonomin (på sätt och vis). Vi har inte en Warszavapakt eller järnridå som får västvärlden att gå ihop och kollektivt arbeta för att ändra köpbetenden eller arbeta upp en massiv vapenindustri,och på så sätt skapa arbetstillfällen. Svenska försvaret, industrin etc. Vår gemensamma fiende idag är myten om det sammanbrytande klimatet. Nationer, även inklusive USA (dock med protektionistisk syn) arbetar aktivt för att förändra funktionella och rationella köpbeteende till miljöanpassade diton. Dieseln är ett lysande exempel. Inte mycket bättre men lite och så med lite ändrat skattetryck så ökar produktion och försäljning av dieselbilar. Produktionsutvecklingen ändras mot miljöanpassade alternativ. Man låter miljön helt enkelt bli en ”marketmaker” globalt sett. Vilket i sin tur skapar arbetsmöjligheter, forskningsbidrag och potenta kunder. Utöver detta kan de ”upplysta” länderna återigen styra och koppla det politiska greppet på länder som inte är lika utvecklade. Vilken kraft finns inte i att väst kan utöva politisk makt mot ”röda kina” för att de inte har ett miljösamvete. Köp våra elbilar som vi tillverkar hos dig till ett bästa pris kompis annars måste FNs miljöorgan svartlista dig och vi förlägger produktion i Ulam Bator. Sug på den karamellen nästa gång du pantar burkar eller känner att du gör ngt bra bara för att du betalar 2xpriset på grön el. Miljösamvetet är vår tids mest imperialistiska ideologi. Man får helt enkelt känna efter själv och jag känner de peristaltiska rörelserna, mao måste uppsöka toaletten innan det också blir miljöovänligt!

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site