// du läser...

Spaning

Facebook Chat – Smart drag

Under den kommande veckan kommer Facebook att rulla ut en chatklient av samma typ som Gtalk´s webbaserade del (d.v.s. den du sett om du loggat in på ett gmail-konto). Ingen installation nödvändig utan tutti sker via webbläsaren.

Det här är något jag verkligen väntat på från Facebook. I en värld där inte är helt ovanligt att man använder flertalet olika IM-klienter (chattklienter) och ofta får anpassa dessa efter vilka ens vänner använder så har Facebook en hel del att tjäna.

Visst är MSN starka som få, AIM stora i staterna, Skype inne hos distanstuffingar (för att inte tala om alla andra som finns) men det är ändå något som kan bli mycket intressant om Facebook får igång en funktionell skapelse… och möjligen ytterligare utvecklar den som en stand alone från hemsidan.

Personligen tror jag att vi kommer se liten nyemission i sättet att använda Facebook om det här vill sig väl. Dock så kommer det återigen gå tillbaka när folk kommer underfund med att dom inte önskar sitta och ha direkta dialoger med folk som de inte riktigt ”känner”.

0804-Facebook-Chat

[tags]Facebook, Chat, IM, Dialog[/tags]

  • http://researcher.se deeped

    FUnkar inte i Adium. Kommer inte att använda :)

  • http://www.etui.se tjompa

    Mr Deeped. Adium, jag trodde att du skulle börja dilla om APIer och Jaiku?

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site