// du läser...

Verktyg

Rensa inboxen

”Make Sandwiches and don’t just take orders”

För oss som lever i en värld där datorn är ett primärt verktyg för lycka, lön och lalleri så blir lätt e-posthanteringen ett maniskt slaveri. Min icke empiriska utvärdering av världen runtomkring mig, och då framförallt arbetsföra människors hantering av just e-posten har gett mig följande insikt.

Många anställda, nästintill oberoende av datorkompetens, klagar alltjämt på e-posthanteringen i någon form. Är det inte för många nyligen anlända brev i inkorgen så är den för full eller har ett för fult innehåll. Mappsystemet runtomkring är obefintligt eller bara helt befängt upplagt. Tiden som allokeras för e-posthanteringen ses inte heller som ”arbete” utan verkar mest vara något onödigt ont, något som inte heller går att påverka i vanlig mening.

Det här är självklart inget annat än total jävla galenskap.

E-posten ska vara din vän. Ett verktyg bland många andra att få saker gjorda och inte ett mål i sig självt. Med andra ord. Låt inte din inbox bli ett problem, se till att saker och ting växlas ut från att vara problem till att bli möjligheter.

Dagens tips handlar således om inget annat än e-posthantering. Om ett liv värt att leva. Är du inne i GTD-svängen så känner du högst troligen igen en hel del av det som sägs videocasten här inunder, om inte… Häll upp en kopp kaffe och investera 58 minuter av ditt liv så snart som möjligt. Jag kan garantera dig att räntabiliteten av investeringen kommer att slå ditt livskonto med häpnad.

0803-Epost

[tags]E-post, Produktivitet, Kontor, Datorer, GTD, Google[/tags]

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site