// du läser...

Spaning

3 vägrar kontanter

I lördagens SVD (080315, Näringsliv, ej på nätet) gick det att läsa en artikel som till storleken var rätt blygsam, men till innehållet stor. Innehållet handlade om att teleoperatören Tre från och med i mitten av april helt kommer att sluta att ta emot kontanter i sina butiker. Vill du handla så är det kort som gäller.

Enligt Conny Ring (passande efternamn!) så kom brytpunkten då det inte längre var lönsamt att sköta själva hanteringen av kontanterna.

Utan att ha en experts insyn i butiksvärlden tycker jag att detta är ytterst intressant.  Att som leverantör över disk våga gå ut och vägra kontanthantering är stort. Nu kan man iofs tänka sig att Tre, förutom kortköp, även kommer att erbjuda delar av kostnaden för kringprodukter (telefon, tillbehör etc.) placerat på t.ex. första fakturan och därmed har lättare att gå i bräschen för en sådan här sak… men ändå. Alla köpare i butikerna handlar säkerligen inte abonnemang tillsammans med tillbehören.

Säga vad man vill om bolaget, produkten och dess varande men att dom inte sällar sig i den givna fåran är något de bevisar gång på gång.

T.o.m. Dick Malmlund, säkerhetschef på branschorganisatioen Svensk Handel kommenterar Tres initiativ och berättar att han är spänd på att se vad resultatet blir av detta.

Kan det vara så att Tre gör för kontanthanteringen i Sverige vad de gjort för mobilabonnemangen och dess priser de senaste åren?

0803-Cash

[tags]Tre, Kontanthantering, Svensk Handel[/tags]

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site