// du läser...

Spaning

Mad Men – nästan en recension

Efter att ha legat och snorat med feber några dagar har jag äntligen gett mig själv en möjlighet att kolla på serier. När en polare häromdagen lovordade Mad Men (tack Nilsson) passade jag på att göra ett försök. Listan med andra serier som väntar på att avhandlas förpassades tillbaka ner i mapphierarkin och jag gav mig ut på internet för att jaga.

Den som söker skall finna.

Nu några dygn efter mitt första möte med Sterlng Cooper advertisning agency är jag fylld av blandade känslor. Speciellt då jag läst med mängder av reklamare i vår västvärld som suttit med sk. vårtstånd sedan den dagen då det läkte ut att serien skulle produceras.

För er som inte sett eller hört talas om serien så utspelar den sig på och kring en reklambyrå på Madison Avenue i början på 60-talet. Golden Globe vinnare och skapad av mannen bakom The Sopranos.

Drömmen om att få kliva in i miljön finns där, utan tvekan. Att låta arbetsdagens lidande dövas med glas efter glas, ständigt med en inbjudande cigarett i mungipan. Elegans. Ibland blir det dock lite väl mycket drama för dramats skull. Det är inte så att jag är emot klumpar i halsen och gråtande kvinnor men det måste läggas i en kontext. Som alltid så är vissa avsnitt bättre än andra, något som bara är att gilla.

- The cops are out there, he can’t go out
- No… You can’t

Underbart citat från avsnitt åtta

Det jag saknar mest är dock inte intrigerna, pitcherna, alkoholen eller kvinnorna. Nej, det är för lite sköna kopplingar rakt in i reklamvärlden. Ibland dyker du upp lite dragningar som gör att den insatte drar på smilbanden medan den oinvigde bara gillar det… och av sånt finns för lite. I den bästa av bästa världar hade vi suttit tre personer i min soffa. En reklamare, en från köpsidan och en som jobbar med precis vad som helst och gillar drama. Vi skulle passa skålen med ostbågar mellan varandra medan vi försjunket vilade ögonen på Don Draper och hans medmänniskor. Vi skulle skratta på olika ställen, eller på samma men åt olika saker. Vi skulle älska serien fast av helt olika anledningar.

Antingen så är ovanstående en utopi för säsong ett eller så har mina febernedsättande tabletter förstört en underbart värld. Eller så är jag helt sonika ung och dum.

Kontenta. Se serien och bilda dig en egen uppfattning. Mina subjektiva ord borde vara livets lag… men att säga så vore att ljuga. Och jag ljuger inte.

MadMen-0801

[tags]Mad Men, tv-serie[/tags]

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site