// du läser...

Utveckling

Du skall ikke några mobiler hava jämte sömn

Via chef.se går det att läsa om en undersökning från Karolinska Institutet som har tittat närmre på vår nattliga vila och kopplingen mot längre mobilsamtal innan sängdags. Mycket intressant för såväl tonåringar som egenföretagare och (de som tror sig vara) högpresterande.

Kontenta. Längre samtal innan man ska till att sova kortar ner djupsömnen (NREM-sömn) med i snitt nio minuter, dessutom tar det längre stänga ner hjärnan och komma in i densamme.

Personligen så är det inte så många som vill prata med mig på nätterna (har en tendens att vara sen i säng) vilket leder till att problemet inte landar i mitt knä. Dock så brukar jag avsluta dagsverket med att läsa RSS-flöden eller annat undanlagt på iPhonen. Krasst sett så är nog inte det heller en särskilt bra ide för maximal avkoppling. Rekommenderar en klassisk pappersbok eller en givande ljudbok istället.

Mobilsömn-0801

[tags]Produktivitet, Sömn, Mobiltelefoni, Böcker[/tags]

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site