// du läser...

Marknad / Kommunikation

Ramlösa tror på form före funktion

I SVD idag (080107, inte på nätet) kan vi läsa att Carlsberg känner sig besvikna på sin dotter Ramlösa. När märket övertogs från Royal Unibrew för två år sedan så hoppades självklart Carlsberg på att det anrika Ramlösa skulle vara en ledargestalt inom produktkategorin (som haft en bra tillväxt). Så blev inte verkligheten, åtminstone inte i Danmark. Men nu blåser in nya vindar. Den svaga tillväxten på 0,3 procent på två år ska ändras till 25 procent… på ett år.

Lösningen sägs handla om nya etiketter och nya förpackningsalternativ. Carlsberg flaggar för att bilden av upptäckaren Johan Jacob Döbelius försvinner från förpackningen. Som jag förstår det så blir det mao. samma etiketter i Danmark som i Sverige framöver (vilket jag iof. redan trodde att det var).

Ramlösa här hemma redesignade ju om sina flaskor (byrå JDO) i början av 2007, vilket orsakade en halvstorm i varumärkes- och designsverige. För att inte tala om smaksättningen och migreringen med Vichy Nouveau. Intressant att Carlsberg väntar en försäljningsökning på 24, 7 procent genom att forma om produktens yttre. Inga skitsiffror inte. Om så pass mycket handlar om form i Danmark så ska jag ta tag i mina nyårslöften om träning, GI-mat och snusning. Börja noppa mina ögonbryn och flytta ner till Köpenhamn på rot.

Ramlösa-0801

[tags]Förpackningsdesign, Ramlösa, Varumärke, Carlsberg, Försäljning, Danmark[/tags]

  • Bågis

    Nåja, om du kan snusa 24,7 procent mer är det helt klart värt att både flytta, träna och noppa ögonbrynen. Prillor kan du forma i hur många variationer som helst.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site