// du läser...

Teknik

Lev smart

Välkommen till en liten livsguide. Från hjärtat av kompetens. Learning by doing.

1. Mobiltelefon: Något du är nöjd med (för mig är det en Nokia N95 för tillfället). Fördel dig om det är en mindre, tunnare modell.

2. Surf/mail/media-platta: iPhone, Nokia N810, iPod Touch. För att hålla koll på RSS-flöden, e-post och nöje på språng och hemma.

3. Dator: En laptop från Apple. Valfri modell.

4. En arbetsstation där du befinner dig ”mest” med tillhörande extern skärm, förslagsvis en 24″-are, ett tangentbord och en trådlös mus. Vill du köra hardcorepaketet så kopplar du till en muggvärmare via USB.

Behöver du coachning i användande, IT-management, programhantering eller hur du får alla tekniska attiraljer att lira ihop med verksamheten. Just mail me så kommer jag som ett brev på posten med bullar, kunskap och en lätt trivsam faktura.

  • johan nordholm

    Jag vill gärna höra din syn på behovet av en 24″-skärm, speciellt med tanke på t.ex. Exposé och Spaces. Behövs en extern skärm till mer än då man sitter inzoomad i Photoshop?

  • http://www.etui.se tjompa

    Svaret kan inte vara mer än ”japp”. Behövs på så sätt att saker och ting blir mer lättarbetat och därmed både skönare för kropp och för produktiviteten. Program som Spaces har ju funnits i många år, så inget nytt på den himmelen bara för att programmet ifråga kom med senaste operativsystemet.

    Självklart är det ju smak och arbetssätt som styr. Och mina främsta arbetsverktyg är Word, Pages, Google Docs och Safari. Inzoomad i Photoshop sitter jag bara när det gått käpprätt åt h-e i produktionskedjan ;) .

    Kom just på en annan sak också. Att jag just tog upp 24″are är för att jag under lång tid använt just den storleken och tycker att det är en lagom storlek att komplettera laptopen med. Dessutom ligger de rätt bra till i pris om man jämför att gå upp i storlek och prestanda.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site