// du läser...

Reklam / PR

Jag är ingen miljövän

Jag vill inte verka gnällig, men jag förstår verkligen inte SJ´s reklamfilm kallad Heroes. Och med det menar jag att det är skillnad på att inte tycka om och att inte tycka om.

Jag tror faktiskt, helt ärligt, inte att jag någonsin tidigare har sett någon form av reklam som fått mig att fastna för ett så motsatt budskap som reklamen ska till att sälja. Jag ser filmen och ryser. Tänker att jag aldrig, aldrig, aldrig mer ska åka tåg. En bil får det bli. Om jag så ska åka till Kalix i min ensamhet.

Det är inte den ruffa stilistiska känslan som gör det. Inte heller enkelheten. Det är det faktum att varje sekund av reklamfilmen inhyser ett obehag genom miljöerna som visas. Jobbiga ungar, sovande medresenärer och dryga människor. Bottennapp. Och till råga på allt gör min åsikt att jag blir till en miljöbov.

SJ-0712

[tags]Reklam, SJ, King, Miljö[/tags]

 • Freppe loves the train

  Så kan det ju vara när man åker tåg… folk flirtar hela tiden, man sitter och drömmer sig bort med lite musik, läser en bok eller sitter och surfar… man blir trött och lutar sig tillbaka och sover en stund. Avkoppling.

  Men ta bilen till Kalix du, alldeles ensam… ta en tupplur bakom ratten och se vad som händer. Om du inte krockar och dör så kanske Nordpolen hunnit smälta och så får du oväntad vattenplaning och dör i den krocken istället. Näe, tåg känns mycket säkrare.

 • http://www.etui.se tjompa

  Freppe… Blev du såndär efter att er Mini Cooper bytte ägare eller är det bara ett rop på hjälp?

  Mina tankar handlar inte om miljön, handlar om reklamfilmen. Men när du ändå tar upp det så är det nog, allt sammanräknat, mer försvarbart att åka bil själv till Kalix än att åka med ett helt tåg själv till Kalix…

 • Freppe…

  Hehe.. Näe, jag har nog tyvärr alltid varit lite kocko i bollen. Tycker filmen e bra och låten e skön! Man vill liksom ut och åka lite X2000 när man ser den…… ;)

 • Danne

  Hej! Finns det verkligen en till som jag,som INTE är miljövän,ok jag tillhör en förföljd folkgrupp.Jag är vit,heterosexuell ,man och 40+ :-) MEN jag håller med dig! Fuck alla miljö-al qaida som vill förstöra vår livsstil,och sparka oss tillbaks till stenåldern. Global uppvärmning vadå? I detta kalla land är det väl bara skönt att slippa vintern! Länge leve bilen!Helst 50-60-70 tals jänkare! Riktiga bilar för riktiga män Det är inte bensinen som är dyr,det är alla jävla miljöskatter.Står för det jag tycker,så här är min mail: dannesgarage@hotmail.com

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site