// du läser...

Entreprenörskap

Båten fryser säger kapten

Nu är det kallt. Nu är det vinter.

Åkte ner till båtklubben idag för att se om allt stod rätt till med damen, om det var något att ordna innan min lilla tripp till sydligare breddgrader skall till att gå av stapeln. Precis som jag trodde så berättade hon att ett extra täcke vore önskvärt för rumpan, en kompletterande press för aktern med andra ord. Det ska hon få. Med råge.

Vi satt och pratade lite om den avklarade sommaren, om våra minnen. Hur trevligt det var, och hur trevligt det kommer att bli nästa sommar. En äldre man gick förbi med sin hund. Hunden viftade på svansen och tyckte att både jag och båten verkade vara trevliga, mannen ifråga verkade mer tycka att jag var en konstig prick som pratade med en båt. I egenskap av hundägare vet jag att han pratar med sin hund, precis som jag gör. Inget konstigt med det. Jag har bara tagit det lite längre, till min båt.

Under min långa sommar i Stockholms skärgård tog jag mig tid att läsa böcker, fundera över livet och annat som gör själen gott. Idéerna sprudlade som vanligt och blev det flera skisser på olika nya lösningar både till min båt, och till andras. Exempel är bl.a. avtagbar hardtop, hopfällbart hårt kapell av samma modell som vissa bilar har och en kylningsmojäng för vinflaskor.

Nedan är en film som behandlar ett stycke innovation i båtvärlden. Intressant och vackert. Se och dröm dig bort till nästa vår.

Föresten. Har jag berättat att styrelsen i båtklubben i dagarna klubbat igenom mig som andre hamnkapten. Det är inte illa pinkat av någon som haft båt i tre säsonger. Anledningen? Dom hade sett mig jobba…

[youtube SEynT7cp4uE&e]

[tags]Hamnkapten, Båt, Kapell, Vinterförvaring, Innovation[/tags]

  • Affe

    Grattis kapten Haddock!

  • http://www.etui.se tjompa

    Tackar och bockar å det ödmjukaste.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site