// du läser...

Livet

Hur ska man hantera magkänslan?

En alltid lika intressant variabel när beslut skall tas är den ack så vanliga magkänslan. Fakta kan tala emot medan kroppen talar för, eller vise versa. Oavsett vilken väg som väljs får en sida stryka på foten.

Beslutar man mot magens vilja känns det olustigt och går bestluten helt stick i stäv med eventuell fakta blir känslorna oftast detsamma. Personligen har jag en tendens att låta ”magen” styra något mer då den ändå har en personlig erfarenhet att underbygga resonemanget på. Fakta och empiriska studier ska självklart inte förkastas men vi har allmänt sätt ett lite väl kärt förhållande till det som personer i grupp titulerar som sanning.

Och vi vet ju alla ett en sanning är en sanning är en sanning. Tills motsatsen bevisats.

  • tidningen Chef´s webb finns en artikel om att du inte ska lita på din magkänsla. Det är så sant att det t.o.m. finns en doktorsavhandling i ämnet.
  • Blink : den intuitiva intelligensen är en klart läsvärd bok av Malcom Gladwell . Ur beskrivningen hittar vi följande: ”TVÅ SEKUNDER. Längre tid än så tar det inte att bilda sig en uppfattning om något. Vad beror det på att vissa människor kan lyda sina instinkter, som leder dem rätt, medan andra genast far vilse när de följer sina?

    Hur arbetar egentligen våra hjärnor – på kontoret, i klassrummet, i köket och i sovrummet?”

    Låter det intressant (och det är det – boken alltså) så har bloggen hakank en välskriven recension som ger en bra bild av bokens innehåll (och en del fördjupande länkar).

[tags]Magkänsla, Beslut, Blink, Chef, Malcom Gladwell[/tags]

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site