// du läser...

Livet

Lär dig använda RSS

Sommaren är snart över och vi med den. Dags att lära sig hantera informationsflödet på ett snabbt och strukturerat sätt så att det blir mer tid till arbete, vänner och annat gott. Välkommen till en basal genomgång om varför du ska förstå vad RSS är och framför allt hur det kan underlätta i din vardag. Om du redan är en fullfjädrad användare, scrolla ner en bit för en bra länk.

Ibland blir jag förvånad över att många människor i min omgivning inte utvecklar och lär sig mer kring saker som de använder dagligdags. Samtidigt är det en härlig signal på att vi trotts allt fortfarande är precis samma människor som vi vart i så många tusen år… RSS (Really Simple Syndication) är en funktion, ett system, som gör att nyheterna kommer till dig istället för att du letar upp dem. Nästan som glassbilen.

Säg att du dagligdags gärna håller koll på dn.se, cnn.com, några av kompisarnas bloggar och en bunt bloggar som handlar om ditt jobb och eller fritidsintressen. Till det lägger vi ett eller flera forum plus några andra hemsidor som du tycker är passande för din livsstil. Du sätter dig vid datorn och börjar surfa. Först slår du in www.dn.se och börjar läsa. Mycket text, halvrörigt. Det tar ett tag att komma in i nyheterna för rubriksättaren den här dagen var nog halvfull. Och så dessa jävla banners som stör. Vart var du nu. Ah, där! Du läser vidare och kommer just på dig själv läsandes samma saker som igår vid samma tid. Efter att smaken av frustration och tidsförlust lagt sig går du vidare till de andra hemsidorna som ligger med i din dagliga rutin.

Ineffektivt och bortkastande av tid om du frågar mig. Visst att man inte alltid behöver stressa sig igenom allt, men bättre fokusera på det intressanta än lägga energi i fel bägare. Det är här RSS´ernas härliga uttryckta nyhetsflöde kommer in. Rakt in i din dator, din webbläsare eller kanske i din mobiltelefon.

Nu vet du lite mer om vad tekniken handlar om, dags att gå vidare. Jag föreslår att det sker i fyra steg.

  1. Lägg två minuter på att läsa om RSS på Wikipedia.
  2. Kolla igenom den här digra listan på över 120 RSS-program till alla möjliga operativsystem och webbläsare. Hitta ett som passar dig.
  3. Börja leta upp webbsidor du vill ”prenumerera” på. Glöm inte att lägga med etui.se genom att klicka här.
  4. Använd dagligdags.

RSSknapp
[tags]RSS, Nyheter, Prenumerera[/tags]

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site