// du läser...

Livet

Skicka filer större än Kak-Britta

I tider som dessa vill många av oss skryta, förmedla känslor eller bara förnedra våra medmänniskor. Jag är självklart ute efter semesterkort, semesterfilmer och annat som ingen annan än du tycker är speciellt roligt. Om sanningen ska fram alltså.

Hursom. Alla vet att sanningen är till för att modifieras.

Att bjuda hem de man känner IRL, personerna som ligger längst ner på MSN-listan plus alla ”vänner” från Facebook är ett alternativ. Ett rätt krångligt sådant. Ett annat är att använda sig av vårt kära internet. Vanligtvis så brukar medelsvenssons väg vara att skicka bilder och annat gott via e-post. Vissa mottagare sitter på pyttesmå digitala brevlådor i form av Hotmail, andra på tekniskt strypta dito hos sin arbetsgivare.

Följande händer. Du sitter där glad i hågen och ska ”bara” skicka över ”några stycken”, låt oss säga bilder, till din kära mottagare. Det går inte. Det blir fel. Brevet kommer inte fram. Ingen i utbildningsstegen lärde dig att tio bilder á 4MB stycket blir till den nätta summan av 40MB räknat i digital vikt. Och du som bara har 2MB att tillgå…

Problemet är ett faktum och ditt självförtroende börjar svikta.

Som tur är kommer lösningen precis just här. Nu. Frammanad av en snäll medmänniska (läs: jag) som råkat ut för inte mindre än tre fall enligt ovan under den senaste arbetsdagen.

Vad sägs om en lista på inte mindre än sju stycken siter där du på ett enkelt sätt kan förmedla filer större än mormors polare Kak-Britta. Skulle inte det vara något för morgondagens sargade självförtroende?

Kila vidare till Machable´s lista per pronto och gotta dig vidare till DropSend, Mailbigfile.com, Yousendit, zUpload.com, LeapFILE, Megaupload eller MediaMax. Lösningar förpackade i en liten ask – liknande ett etui.

Huge

[tags]Kort, Film, Filer, Hosting, Lagring [/tags]

 • Jimmy

  Kan även rekommendera http://skickafilen.se/ Puss!

 • http://www.etui.se tjompa

  Vackert Jimmy, vackert!

 • keshav singh

  A
  popular cloud storage provider is Databagg that provides 5GB space for free to individual
  users.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site