// du läser...

Livet

För dig som använder Mac, Adressboken och Gmail

Eftersom jag är en himla massa personers HELP-knapp när det gäller det mesta som har med teknik att göra så tänkte jag löpande lägga upp lite saker som har med just installationer och program att göra. Visserligen blir det fokus på den hårdvara jag för tillfället använder, men det som är bra för vissa är dåligt för andra. Du läser det du vill läsa.

Flytta kontakter från Adressboken till Gmail
Fler och fler börjar avlasta sin e-post med att börja använda det helt förträffliga Gmail. För oss som använder Adressboken dagligdags så blir det lite fel när vi helt plötsligt har ska skicka e-post till någon vars adress vi inte har på Gmail. Lösningen är enkel. Du behöver skapa en sk. CSV-fil på din dator som du senare laddar upp till Gmail. Såhär gör du.

Ladda ner programmet AdressBookToCSV och kör igång. Några sekunder senare (när programmet gjort sitt) så loggar du in på ditt Gmail-konto. Väl där klickar du på Kontakter och vidare på Importera (uppe till höger). Bläddra till filen du skapat via programmet (ex. contacts.csv) och slutligen på ”Upload”. Klart! Nu har du alla dina e-postadresser i din kontaktdatabas på Gmail.

Google Maps i Adressboken
Något som är väldans skönt med just Adressboken är möjligheten att genom ett musklick få kartor till personernas adresser. Det är inte svårare än att man högerklickar på en persons adress och väljer ”karta över”. Webbläsaren öppnas och kartorna ropas in från www.mapquest.com.

Eftersom jag gillar Google Maps så ser jag personligen hellre att man blir vidarelänkad till dessa när man vill kolla in en adress (t.ex. innan ett möte). Inga problem. För att få det så laddar du ner programmet Google Maps Plugin och installerar det. 10 sekunder senare hittar du hem.

googlemapsplugin-0705

[tags]Mac, Apple, Gmail, Adressbok, Google Maps[/tags]

  • http://www.rockefeller.se Johan Börjesson

    Det där är grymt! Gäller bara att få tummen ur att göra det också…
    Har du förresten sett Googles ny funktion på kartorna? Street view.

  • http://www.etui.se tjompa

    Jajjemen. Snart kommer Google indexera vad vi har för kläder på oss också. Underbart!

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site