// du läser...

Livet

Last.fm – min dagliga lekkamrat

Efter mitt inlägg om den kommersiella radion så känner jag mig manad att visa upp hur jag har löst det dagliga intaget av ny och intressant musik.

Min lösning finns hos Last.fm. Via webbsidan kan jag lyssna på slumpmässigt utvald musik som bygger både på det jag tycker om – och – är intresserad av för tillfället. Dessutom kan deras plugin skanna av det jag lyssnar på i t.ex. iTunes och på min iPod och därefter ta med det i min musikstatistik. Hopbyggt med webbradio och annat gott finns traditionella forum, datum för spelningar, skiv-tips samt integrering med andra personer som har liknande musiksmak som mig. Och det är bara början…

Allt medan fler och fler bolag kontrakteras blir innehållet större och större. Nyligen kom även nyheten att bolaget kommer att börja leka med musikvideos vilket kan vara en trevlighet i sig.

Efter att Chronix via ett blogginlägg sålt in Last.fm, och jag därigenom börjat använda det, har jag på kort tid byggt upp en hel arsenal av nya och intressanta artister. Just nu skulle jag behöva ett antal tusenlappar att shoppa loss med på Amazon. Kanske är något för sommaren…

Om du redan är medlem på Last.fm, eller blir det snart, så är mitt namn tjompa. Lägg till i kompislistan så kan vi tipsa varandra om lite skön musik!

Lastfm-0705

[tags]Internetradio, Last.fm, Musik[/tags]

  • johannordholm

    Då får vi se om detta kommer att påverkar sidan..

  • http://www.etui.se tjompa

    Intressant! Det där kan nog vara bra, både för deras fortsatta tillväxt och för att delvis värja sig mot framtida stämningar (via avtal). CBS är ju rätt stora på både radio och TV.

    Gillar citatet från grundaren Mr Stiksel ””They understand that consuming media is changing, the patterns are changing.”

    Han förstår, dom förstår, många andra förstår inte.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site