// du läser...

Livet

Surfa fram musiken

I en era då varannan rubrik handlar om web 2.0 och mashups känner jag mig mer än manad att slänga upp en intressant joker. En joker som åtminstone jag vill ha på handen.

Det handlar om musik och det handlar om hitta lite mer, lite snabbare. Siten heter MusicMesh.

När du surfar in börjar du med att skriva in en artist i sökrutan, alternativt klickar på någon av de artister som är mest sökta på för tillfället. Systemet tänker till lite (letar via olika databaser) och du kan snart sann dynamisk anda se vilka skivor artisten släppt alt. medverkat på. Vidare kommer det upp en lista där du kan se vilka videos som som finns tillgängliga från skivan på YouTube (och spela dom i samma fönster), kolla recensioner, se vad som är skrivet på Wikipedia och sist men inte mist, se vad skivan kostar på Amazon.

Om man nu inte gillar musik så tycker jag ändå att man ska kolla in siten. Ett typexempel på ett fenomen som blir vanligare och vanligare på vår snabbutvecklande webb. Leverantören bygger enbart upp sig själv på en teknisk plattform och genom den verkar som innehållsförmedlare.

musicmesh-0705

[tags]Musik, Web 2.0, Mashup[/tags]

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site