// du läser...

Livet

Utveckla blixtlåsets förträfflighet

Blixtlås är ju en försvånansvärt fiffig uppfinning (förfinad av två svenskamerikaner för er som inte visste det) som byggs in lite här och där. Bara idag har jag stött på det i kläder, båtkapell och i smutstvättstunnan.

När det gäller blixtlås i jeans så förekommer de ju mest i form av gylfar. Smart placering både när man ska urinuera och då man faktiskt vill ta av/på sig byxorna. Något som däremot inte är smart är att sätta in blixtlås som har en vilja att dela på sig i tid och otid. Dra ner sig. Fulfunka. Faktum är att det finns oberoende forskning som visar på att själva paketet innanför blixtlåset kan bli snuvigt av för mycket vinddrag.

I ett par Helly Hansenskor av modell ”jag har på mig dessa teknologiska designpjuck när jag seglar” så är själva snörningen borttagen och ersatt av just ett blixtlås. Det härliga med just det här exemplaret är att kedjan inte går att öppna när väl den där dragpluppen är i vertikal riktning nedåt. På så sätt så kan aldrig skon gå upp (blixtlåset åka ner) förens jag aktivt väljer att det ska göra det (genom att vinkla dragpluppen uppåt).

10 000 kronors frågan blir således varför inte även de olika byxtillverkarna har annamat funktionen som Helly Hansen visar upp? Tänk vilken god gärning det skulle vara, vad många pinsamma ögonblick som skulle försvinna och vad många färre småkillar som skulle bli trackade i plugget!

Kläddesigners. Ta till er eller ge mig en utförlig förklaring!

Blixtlås

[tags]Blixtlås, Helly Hansen[/tags]

 • http://deleted Bågis

  Min vän? Vadan denna kritik mot något som faktiskt funkar ganska bra. I alla fall till den något mer ringa kostnad än de”special special zippers” du förespråkar.
  Vi alla har väl åkt dit med gylfen i botten. Kan dock ej påminna mig ett enda tillfälle då det INTE berodde på ett annat glapp. I något mer nordlig riktning. Ja just det. Huvudet. Amnesia, minnesförlust. och så vidare.
  Men de e klart. Dojorna var rätt sjyssta!

 • http://www.etui.se tjompa

  Vad säger att den säkra versionen jag pratar om är dyrare i produktionskostnad? Skulle väl möjligen vara om den är patenterad då… Visst kan man ha hål i huvudet ibland men jag har åtminstone minst två par byxor där dragkedjan ständigt vill åka ner. Oberoende av vad min hjärna arbetar med för tillfället :) .

  Dojjorna är riktigt trevliga. Rekommenderar dom starkt, och nu finns det dessutom en ”ny version” ute för den köpsugne.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site