// du läser...

Livet

Spara YouTube-filmer lokalt

Häromveckan satt jag och stressade med ett grupparbete i skolan. På några timmar skulle vi gruppvis kläcka en programidé för TV vilket skulle gå att genomföra internationellt. För att skapa lite ”mood” så bestämde vi oss för att köra en liten film på den snabbt kreerade presentationen. Vart hittar man filmer om inte på YouTube!

Filmer har jag sett i massor, dock har jag aldrig vart i behov av att ladda ner dom. Samma sak gällde fler i klassen iom. att jag fick 4-5 frågor i ämnet av olika klasskompisar (nätkille som man är).

Timmarna gick och behovscykeln glömdes bort. Tills nu.

Sprang på en underbar programguide hos Mashable som tar upp en mängd olika lösningar på och kring problemet med att ladda ner YouTube-filmer. Med vissa av lösningarna kan man även ladda ner filmer från andra leverantörer, t.ex. Google Video, MySpace Video, DailyMotion etc. För att spetsa till allt kan även flera av systemen per automatik ändra formatet på filmen för att den ska passa din PSP, iPod eller mobiltelefon. Härligt.

Listan innehåller inte mindre än 11 olika webbaserade tjänster, en handfull Windows program, Get Tube för OSX, två alternativ till Linux och så några plugin förstås. Totalt 23 olika sätt.

Gå vidare till ”Download YouTube Videos: 23 Ways” för att se hela listan.

23 sätt att ladda ner YouTube-filmer

[tags]YouTube, Ladda ner film, Spara film, Google Video, MySpace Video, DailyMotion[/tags]

 • johannordholm

  Safari > Fönster > Aktivitet > Dubbelklicka på den stora get_video-länken och du har filmen sparad på din dator.

  Så gör jag iaf. Inget trassel, inget behov av tredjepartsprogram.

 • http://www.etui.se tjompa

  Den där var ny Johan. När man är inne under ”Aktivitet” ser jag inget som kan liknas vid ”get_video”. Har du stoppat in något plugin eller är det jag som missar något?

 • johannordholm

  Ja jag brukar hitta mina egna lösningar istället för att lära mig andras, så det händer att de inte är så ökända :)

  Jorå, den finns där, …chi-v191.chi.youtube.com/get_video?video_id=aw…
  Annars är det bara att leta efter den enda filen som är över en megabyte och som fortfarande laddas in. Lägg till .flv så ska den kunna köras i Frontrow också.

 • gubben

  jag föredrar http://www.tubefetch.com den sparar filmerna med riktiga namnet av filmen och förklarar hur man kann konvertera dom.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site