// du läser...

Livet

Reklamförbundet har problem?

Sånt här tycker jag är intressant. När man går in på Reklamförbundets hemsida, www.reklam.se, så blir man snabbt vidarelänkad till företaget Webbplatsen i Sverige AB. Är man företrädare för svenska reklambyråer etc. så får sånt här inte hända.

Jag kan spontant lägga några tankar, helt utan bakomliggande fakta, om vad som hänt.

1. Reklamförbundet har inte betalat sin faktura till leverantören Webbplatsen i Sverige vilket lett till att de pekat om domänen till sig själva. Detta brukar vara en vanlig lösning för att sätta lite press på kunden ifråga.

2. Reklamförbundet har bytt leverantör och den nya leverantören har inte satt upp kontakterna helt rätt och riktigt, därför kommer man till deras förstasida. Det här skulle kunna styrkas genom att en slagning på IIS-stiftelsens hemsida säger att domänen ska peka mot en server på http://ns.applepaj.se. Om vi då slår in http://www.applepaj.se så kommer vi till Lidingö Datortjänst AB.

Det kan finnas mängder med anledningar till att sånt här händer. Vad vi kan vara helt säkra på inget företag eller organisation vill att det händer. Internet har öppet 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Om vi till det lägger att både företag och organisationer måste fokusera på att göra sig tillgängliga för sina kunder, och potentiella kunder, när de anser att de är i behov av information… då vill vi absolut inte att det just, händer.

Hoppas för Reklamförbundets skull att de snabbt hittar en lösning på problemet och att en ansvarig person får stå sitt kast. Personligen hade jag vart riktigt förbannad, men så har jag jobbat med webb i några år också.

UPPDATERAD: Nu, dagen efter kl. 23:40 kommer man till http://www.webcore.se/, inte rätt men ett steg på vägen. Anledningen till det är att Sveriges Reklamförbund och Berghs SoC ligger i samma lokaler, och Berghs studentpresentationer ligger på adressen http://student.webcore.se.

Sveriges Reklamförbund länkas fel

Tips tack: Johan Börjesson
[tags]Reklam, Reklamförbundet, Internet[/tags]

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site