// du läser...

Livet

Alla kan bli förmögna

Här sitter jag en solig helgdag och arbetar på mitt CV. Det börjar ju sakteligen lacka mot utbildningens avslut och därigenom blir jobbsökandet någon viktigt. Byråer ska mailas, marknadsavdelningar ringas och konsultbyråer kontaktas. Över en kopp kaffe började jag dyka djupare in i mig själv och fundera på hur planen egentligen ser ut. Vart vill man vara om tre, fem och tio år. Vad är det som är de viktigaste faktorerna för mig när jag söker jobb. Lön, klimat, geografisk placering? Många frågor kräver många svar, och svar kommer till en när man tänker.

Apropå lön.

Borta på NyTeknik läser jag om en undersökning som tittar närmre på IQ kopplat till rikedom. Studien bygger på data från 7 403 personer och är genomförd i det förlovade landet Amerika.

Den korta slutsatsen som gör sig gällande säger att det inte finns någon direkt koppling mellan individens intelligens och den förmögenhet hon lyckas dra ihop. Om vi med andra ord hoppar över diskussionen kring social struktur så kan vi återigen säga – Alla lika, alla olika.

 • Läs lite mer om undersökningen hos NyTeknik.
 • Ohio State University Center for Human Resource Research
 • Hur det kan vara

  [tags]Söka jobb, Rikedom, IQ[/tags]

  Tommie - tjompa - Nordholm

  Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

  På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

  Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

  +46 733 50 88 68
  tommie@apdf.se
  www.apdf.se

  Twitter

  Photos on flickr

  Switch to our mobile site