// du läser...

Livet

Vem promotar vem?

Sitter och går igenom lite nyheter såhär på kvällskvisten. Nuförtiden verkar det vara någon form av allmän lag att vissa saker bara går att göra efter mörkrets inbrott, eller när man sitter på toaletten och gör ”nummer två”.

Dök på en intressant sak när jag gick igenom nyhetsflödet från Resumé (skvaller- / nyhetstidning för reklambranschen). Mitt i listan låg det tre nyheter på raden som handlade om Göteborgsbyråer som ökat på sin omsättning. Min första tanke, PR-skadad som jag blivit, var att någon ville öka på Göteborgs pluspoäng. En spontan vid den här tiden på dygnet skulle kunna vara Göteborgs kommun som vill promota vår andreman som en stad där det går lite extra bra. De väljer ut tre byråer som det gått hyggligt bra för och skickar in lite fina siffror till journalisten Rolf van den Brink. Han i sin tur läser och skickar ut det på webben bums med det samma. En annan tanke, samarbetar byråerna på något sätt och vill locka till sig arbetare och kunder? Listade företag är som ni ser nedan Goss, Jerlov och Hundra.

Bara en tanke såhär på kvällskvisten… Ah, just. Nyheterna hittar du här, här och här.

Göteborg gör reklam

[tags]Reklam, Resumé, Göteborg, Goss, Jerlov, Hundra[/tags]

 • http://www.twokings.se Johan Börjesson

  Typiskt misstänksamma Stockholmare. Acceptera bara att det går bättre för framstjärten, capisce?

 • http://www.etui.se tjompa

  Hahaha! Inte misstänksam, har absolut ingen förkärlek till Stockholm (snarare tvärtom). Min lilla fundering har ju inget med att göra om det går bra för framstjärten eller inte (är inte det vedertaget att det går bättre därnere?), det handlar om hur informationen dumpades hos tidningen.

 • http://www.twokings.se Johan Börjesson

  Ja det är sant, det är jag som är allt för patriotisk och trigger happy =)
  Men är det inte bara så att de alla presenterade sin årsredovisning dessa tider, som så många andra företag?

 • http://www.etui.se tjompa

  Jovisst har dom säkert gjort det. Men varför slänga in tre Götlaborgsbyråer på en gång? Det hela är säkert fullkommligt normalt och inge konstigt alls… men allt snack om marknads-PR, slöa journalister etc. etc. gör ju att man blir misstänksam på allt.

 • http://www.twokings.se Johan Börjesson

  Ja jag hör dig. En del av mig önskar att det är Göteborgs stad som skickat in årsredovisningarna. Men tyvärr är det nog RvdB som tycker det är ”intressant” att en liten stad som Göteborg, som inte ens har tunnelbana eller nattöppen sushi, kan vara så duktig på reklam, tror du inte? =)

 • http://www.etui.se tjompa

  Hahahah! Jodu, SÅ är det nog. Har man inte tunnelbana är man inte stor nog, vet ju varenda kotte. Säger då det, kanske dags att flytta…

 • http://deleted Bågis

  Är Hisingen Göteborgs Södermalm?

 • http://www.twokings.se Johan Börjesson

  Nä, Manhattan fattar du la!

 • http://www.twokings.se Johan Börjesson

  Skämt åsido. Hisingen kan inte liknas vid Södermalm rakt av, även om det finns en en hel del likheter. Majorna däremot är mer likt Söder, bortsett från att det inte är en ö och det saknar Café String.

 • http://www.etui.se tjompa

  Börjesson, nu börjar vi snart snacka storhetsvansinne. Liseberg är Göteborgs Södermalm säger jag.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site