// du läser...

Livet

Vem gillar Youtube?

Det är intressanta ting som händer runtomkring oss. Land efter land har stundtals, eller för alltid, problem med Youtube. Det kan vara allt från att en vacker fotomodell råkar filmatiseras med lite för lite kläder till att en högt uppsatt person hånas. Ogillandet av en publicerad film övergår till att bli till ett problem som sakteligen vandrar sig uppåt bland celebriteter och stadshuvuden. Märkligt men helt otroligt sant.

Senaste landet som sällar sig till skaran är Thailand som är lite smått purkna över att deras kung, herr Bhumibol Adulyadej, gjorts till åtlöje i en 44 sekunder kort film uppladdad på Youtube. Thailands informationsminister har slagit på stora trumman, ringt upp till Googles högkvarter snällt bett dom ta bort filmen. Google svarade ”Tack, men nej tack” och herr Thailandtalesman kontrade med att blocka Youtube i Thailand (för er som bott under en stubbe så äger Google Youtube nuförtiden).

Ett kommersiellt företag har en tjänst som växer och växer och växer. Google och dess adept Youtube. Webbsidan har en förfärlig massa filmer som laddas upp, och visas, för sådana som dig och mig. Vanliga härliga människor. Vi interagerar, fyller och skapar en dialog mellan och runtom varandra. Makten förflyttas genom leverantörer av teknik och voila, ett land stänger flödet av en viss typ av information. En stark och påtryckande aktör i vårt multimediala samhälle visar upp sig i all sin glans. Jag gillar att leva i tiden som är nu. Det är intressanta ting som händer runtomkring oss.

[tags]Thailand, Youtube, Web 2.0[/tags]

 • http://bkkguava.com GuavaJuice

  Lite smått purkna är väl dagens underdrift. :)
  Det är ett jäkla liv här om YouTube.

 • http://www.twokings.se Johan Börjesson

  Ack den som ändå bodde under en stubbe i dessa tider.

 • http://www.etui.se blogg

  GuavaJuice > Ett jäkla liv får man fan stå ut med om man är i trevliga Thailand när vi andra är i ett kallt och mulet Sverige! :)

  Johan Börjesson > Eh, förstår inte riktigt. Jag som trodde att du bodde under en stubbe? Eller pysslar han månne med tredjepersonsprojektion?

  By the väg. Läste i SVD i morse att faran är avblåst. Youtube och pappa Google ska ta bort filmen ifråga och återigen kan mr & mrs Thai (+ GuavaJuice) kolla på härliga filmklipp från världens alla hörn.

 • http://bkkguava.com GuavaJuice

  Än funkar det inte… Surt. Men jag antar att man får stå ut med surt också om man är i (inte så) trevliga Thailand när ni fryser i Sverige. :)

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site