// du läser...

Livet

Storebror tar över

Tillhör du en av alla själar som tycker att det känns bra att vår käre stat tar över mer och mer och mer? Det gör definitivt inte jag och nej, det har ingenting att göra med att att det finns saker att dölja.

Mängder med data samlas in överallt och hela tiden, tillsammans med kameror på stan och massa annat kul blir det inte speciellt svårt för den som har tillgång till datan att sätta upp en läskigt korrekt bild av dig och dina påfund. Vad du köper, hur du surfar, vad du säger till vem och vart, hur du rör dig osv. osv. Information vill vara fri och dagen kommer då helt fel personer får tillgång till för mycket information om just dig… och då är det inte roligt längre.

Det där var min lilla vinjett till en underbar animation jag sprang på i ämnet ”Big Brother State”. Häll upp en kopp kaffe och njut!

[youtube jJTLL1UjvfU]

[tags]Överstat, Storebror, Animering [/tags]

  • http://deleted Bågis

    - Vi har noterat att det på denna domän förekommer oreglerad kritik av statliga övervakningsmotioner. Enligt nyinstiftad lag om rikets säkerhet och lagen om anti-statliga åsikter (2007:03:16 #1-13PG12-22) anmodas ni att omedelbart upphöra med denna sysselsättning.
    Påföljd vid fortsatt överträdelse av ovan nämnda paragrafer är förbud vid internetanvändande eller Störningsavgift vilken betalar din enkla resa till ett internetfritt land där du ej kan göra fortsatt skada.

    Staten

  • http://www.etui.se tjompa

    *shitt*. Eh, lunch… got to go!

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site