// du läser...

Livet

Vi javar…

Kaffe

Jag tänkte ta och presentera ett nytt ord. Eller kanske mer korrekt, jag tänkte ta och presentera ett gammalt ord i ny tappning.

Ordet du från och med nu kan börja använda är ”javar”. Vi pratar inte om det i formen av långfingrade tekniker som håller på med programspråket Java utan direkt kopplat till vår livsdryck kaffe.

Javar: Man inmundigar en kopp kaffe av valfri sort över en diskussion, vanligen en problemställning, och samspråkar om och kring denna kärna med utgångspunkten att en lösning skall finnas vid javningens slut.

[tags]Kaffe, Fika, Javar[/tags]

 • http://deleted Bågis

  Nu vet jag att jag kommer att bli påhoppad ifrån en mängd håll av historiska specialister, språkvetare och annat geografiskt felplacerade individer, men..

  Javar eller att ta en Java är söderslang. Ordet ägs och är skapat av profiler som Texas (Nationalhjälte på knivsöder) och andra hjältar.

  För dig som nu känner dig manad att visa hur fel jag har genom att dra historiska referenser till ursprungsöar och annat…..Du har fel. För på ön har vi alltid rätt. Även när vi har fel! För att nämna ett exempel. Bajen har varit bästa bandylaget i sex år. Världen har i ärendet haft fel i lika många år.

  Nu när jag är klar, får ni ursäkta den något aggresiva söderandan. Sitter och tittar ut genom mitt fönster och känner sån kärlek till min ö. Tyvärr måste jag snart blicka inåt och neråt i mina stuieböcker. Det kan få vem som helst att bli, lite obalanserad.
  Igen, mina ursäkter. Jag lämnar er nu med de något modernare söderorden

  Lira int jonten i vidden. Blir grus i dojan o majorknas för hela blejdarn

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site