// du läser...

Livet

Vidriga nyheter är reklam

Guatemala

En del nyheter rinner bara förbi en. Det kan vara att en buss blivit sprängd eller att ytterligare 200 personer blivit funna i en massgrav utanför Bagdad. Vi byter sida i tidningen och går vidare i vår vardag. Kanske fastnar våra ögon hellre på artikeln bredvid om att HM släpper en ny klänning – randig och för liten. Absurt. Handlar inte om att jag blivit en okänslig prick utan mer att vi blir avtrubbade i detta flöde av ångest.

Här kommer en tanke. En nyhet, oavsett om den är absurt avskyvärd, måste på något sätt sticka ut. Slå den gamla. Vridas till så att den inte faller in i det löpande flödet. Samma lika som reklam. Unikiteten skapar värdet.

Fastnade för en artikel borta på dn.se som sticker ut. Det är inte varje dag det skapas en portal mellan Guatemalas kloaker och livet uppe på vår jordskorpa. Om vi går så långt att vi pratar poäng vid antal publicerade dödsfall så vinner den här nyheten ingen Oscar, men den sticker likväl ut.

Nu. Blunda och applicera ett stort jävla hål likt det i den fattiga förorten i din hemtrakt. Visualisera bilden av att du kommer ut från din lägenhet eller din villa och du vid ditt första morgontrötta steg håller på att trilla ner i ett stort mörkt hål. Trilla ner i evigheten. Försvinna…

[tags]Guatemala, Avlopp, Reklam[/tags]

  • annika

    jag kan…..kasta dig i gropen.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site