// du läser...

Livet

Älska och hata

Att älska och att hata. Två sidor av samma mynt. En baksida och en framsida ända tills att man vänder på historien, då blir framsidan baksida och vise versa.

Låt oss ta några exempel på hur det kan vara.

Jag hatar att älska kaffe.
Om det frenetiska insupandet av detta livselexir bara kunde försvinna så skulle jag slippa huvudvärk och urin som är mer färgglatt än en lycklig ung man på Pridefestivalen. Dock så skulle jag även, till viss del, tappa det sociala spel som ofta levs ut kring den mörka vätskan. Jag skulle även tappa ”kicken”, smaken och känslan.

Jag älskar att hata idioter.
Du ser dom, känner dom och hör talas om dom. Överallt och hela tiden. Runtomkring. Hatet växer och det är bara underbart. Andra sidan av myntet torde vara någon form av känslosvall för medmänniskor, tanken om att man inte är en övermänniska etc. etc. Både du och jag vet å andra sidan att den formen av resonemang är båg och förbannad bluff.

Jag hatar att älska snus.
Gott, underbart och ett livsopium ställs direkt mot… eh… hmmm… trasig läpp, nedsmutsade läppar och blottade tandhalsar.

Har du funderat på vad du hatar att älska eller kanske den andra sidan av myntet? Droppa en kommentar så för vi en dialog. Kanske är det inte dig det är fel på utan världen i övrigt…

PS. För att hamna på bloggkartan.se så måste jag även lägga till att jag just nu befinner mig på Södermalm i vår kära huvudstad Stockholm. DS.

[tags]kärlek, hat, kaffe, idioter, snus[/tags]

 • C.C. Babcock

  Detta är ett klockrent exempel på hur vi människor ”flyr” från de konsekvenser som ett aktivt ställningstagande för eller emot sina egna handlingar kan få. Du hatar inte att älska…vad det nu kan vara… Men det gör dig mänskligare att säga t ex jag hatar att älska vara otrogen mot min pojk- eller flickvän. Istället för att öppna med jag älskar att vara otrogen. Vem skulle inte, i enlighet med vår allmänna ”moraluppfattning” attakera en sådan person. Men genom att att säga att man hatar denna egenskap skapar man ofta en sympati för sig som personen och tenderar till kunna skydda sig mot personlig kritik. På ett lättare plan är detta även enligt mig det vanliga sättet att dra igång en kvasidisussion i fikarummet! Då SKALL man alltid fråga vad de menar och huruvida de skall göra något åt sin uppenbara feghet att ta tag i sina problem….

  Jag hatar 1 personer i denna värld till den milda grad att jag sparat en speciell vinflaska som jag skall dricka när han ramlar av pinn och fira att världen blivit bra mycket bättre…det sköna är ju att det kommer han att göra innan mig och jag kommer att få leva längre än han…bara det är så skönt! jag vinner, han förlorar..

 • http://starina.blogg.se Carina

  Fel… På mig? Aldrig, klart det är världen i övrigt som är sne haha =) Det är heller inte lätt att vara ödmjuk när man är bäst ;)

 • http://www.etui.se tjompa

  C.C Babcock – en vacker dag ska jag kommentera din kommentar. För tung för en trött hjärna.

  Carina. Välkommen till de upplystas stad. Här krävs inget visum…

  Men, jag är allderles perfekt oklar för att säga följande: Jag hatar att älska whisky. Opium för en stressad kropp, den rökiga doften som vandrar från mitt inre och kittlar näsborrarna. Nackdelar då. Inte många men vissa skulle säkert kunna hänvisa till priset och att en överkonsumtion har vissa ej fördelakiga biverkningar. Motargument 1 – privatimport och inte en droppe innan 09:27.

 • Pingback: etui.se - kommunikation, prylar, livet och entreprenörskap » Osmakligt innehåll

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site