// du läser...

Spaning

Spelande och underbara sovrum

SuperMario

Tv- och dataspel. Man sätter sig ner, slår på enheten ifråga och kliver in i en värld som bara är… lite som man önskar (beroende på spelet ifråga). Allt skall göras med måtta men i min värld så funkar det inte alltid så. Måtta glider mot överdrifter och whops så har kväll blivit till natt och övergått till morgon. Sömnen är förlorad och en dag kommer aldrig åter. Sitter inte där timme efter timme nödvändigtvis för att jag tycker om själva spelandet, jag tror mer att det är en blandning av strävan framåt – kills, poäng, kläckta ägg eller avklarade banor – och verklighetsflykten. Kontrollbehov är kanske ytterligare en ingrediens?

Vilken tur att jag så sällan spelar nuförtiden… Dock så skulle rummet på bilden ovan inte gå av för hackor. Tänk att ha det där som sovrum. Vakna upp i en färggladare värld där all strävan kunde enas kring ett mål, ett uppdrag. Känslor och associationer till barndomen där varje dag var en lek. Varje morgon. Tills man tröttar och målar hela havet vitt. Underbart. Föresten, varje dag är ju fortfarande en lek och jag måste nog måla om sovrummet.

Kolla in fler bilder på Super Mario-rummet via www.thebbps.com. (via Techblog.com)

[tags]Super Mario, Tv-spel, Data-spel, Sömn[/tags]

 • http://deleted Bågis

  Tänk om julgranen såg ut som piffs och puffs. Tänk om havet såg ut som i Hitta Nemo. Tänk om…Jessica Rabbit…Näe förresten.

 • http://oinspirerad.blogspot.com Patrick

  Sånt sovrum lär mina barn få :)

  Är nog inte så bra idé att göra sovrum av vårt nuvarande spel Darkness just nu, då skulle nog barnen bli skadade för livet…

 • http://www.etui.se tjompa

  Bågis > För att inte snacka om hur det skulle vara om vi snackar filmen Cars! Underbart!

  Patrick > Hehe, jo sant. Har Darkness kommit ut nu?

 • http://oinspirerad.blogspot.com Patrick

  Nope, i vår.

 • http://www.etui.se tjompa

  Coolt… let me know (om jag nu kan lira det på en ny MacBook?).

 • http://oinspirerad.blogspot.com Patrick

  Bara om du har Xbox360 eller Playstation3 :)

 • http://www.etui.se tjompa

  Fuck, det är så illa. Men då får jag väl helt enkelt ta och skaffa ett ;) . Har iofs funderat på något av dom men så provade jag min brors Wii – och helvete vad kul jag hade! Spelen verkar ju dock vara gjorda för de som gillar tecknade bumbibjörnar (som förvisso är rätt coola, dålig liknelse).

  Du som jobbar i branschen, vad ska man ha för att stå sig fredad mot framtiden?

 • http://oinspirerad.blogspot.com Patrick

  Ah min favvo är lätt Wii, det finns många fluffiga spel, men det är långt ifrån allt. Det viktigaste är att det är roliga spel!

  Av PS3 och 360 är det ett ganska jämt lopp faktiskt, det är spelutbudet som avgör. Om du gillar Halo köp 360, om du gillar Metal Gear Solid köp PS3… om du inte gillar något av dom kvittar det ;)

 • http://starina.blogg.se Carina

  Tack för att ni har löst mina livsproblem killar =) Jag älskar att spela fluffiga spel, det avgör saken haha

 • Jun

  Undrar om man kan få sin säng i ”Leisure Suite Larry in the Land of the Lounge Lizards”-style? Garanterat insynsfritt…

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site