// du läser...

Teknik

RFID, vet du vad det är?

rfidNähe, inte du heller… Satt och läste lite blandade nyheter då jag sprang på den här videosnutten via IDG.se där en reporter letar upp sin käre kamrat med hjälp av just ett RFID-chipp. Kom på att jag tidigare sprungit på lite andra nyheter där man tar upp samma teknik varpå en känsla av vidare uppföljning i ämnet attackerade mig. Det här är något som vi alla berörs av så jag tycker nog fan att du ska läsa den här posten hela vägen till slutet. En snabbkurs i ämnet så att du också är medveten om vad som händer idag och framförallt i framtiden. Bra eller anus är upp till var och en för att marknaden gillar tekniken är inget att hymla om.

RFID, Radio Frequency Identification, är en teknik för att läsa och lagra information på avstånd från små kombinerade radiosändare/-mottagare och minnen som kallas taggar (eng: tags). Jävligt små chipp kan stoppas in i allt från ”smarta” SL-kort, plånböcker till transpondrar (stockholmsförsöket) eller rent av opereras in under din hud. De enklaste modellerna, typ sådana som kan vara intressanta för tex prismärkning i butik, kan trådlöst sända information på några decimeters avstånd. De riktiga tunga korten kan, med hjälp av extern energikapacitet, dundra iväg en signal flera hundra meter… Läs mer på Wikipedia.

Lite korta länktips värda att kika in:

Dagens eftertanke: Känner du oro eller allmän härlighet inför framtiden?

[tags]rfid, bevakning, framtiden[/tags]

  • Bågis

    Samhället är inte kapabla att ha koll på sådana saker. Det blir helt enkelt för mycket som kan gå fel. Dessutom kanTeknik fela. Det är ett faktum. Om det då används till myndigheters och företags kartläggning är det katastrof till skillnad ifrån bara dåligt när det fungerar!
    Vinsten för privatpersonen….Nada, nichts!! Fårstå mig rätt. Klart att tekniken i stort är bra. Ska jag ut på resa i ingenstans är däkert detta en bra sak. Problemet är som sagt att det kommer att missbrukas av storebror!
    1984…Here we come!!

  • http://www.etui.se tjompa

    Jag är rädd för att jag håller med dig Bågen… om hela 1984-tanken. Dock ser jag nog rätt stora vinster för oss som privatpersoner. Sen är det kanske ett övervägande vart man ska dra gränsen.

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site