// du läser...

Spaning

Vart ska man bo?

Sealand-themap

Om det skulle vara så att jag hade sjukt jättesuperdupermycket pengar så skulle jag nog i dagsläget välja mellan att bli en gothare i Transylvanien eller en tänkare i (på?) Sealand.

Draculas gamla boning i Transylvanien är nämligen till salu för den billiga pengen 540 miljoner kronor. På köpet får man berg, ett slott och 400 000 besökare per år. Kanske kunde man göra en marknadsföringsdeal med Gevalia och låta dom stå för delar av köpeskillingen? Läs mer hos E24.

Det andra alternativet är att ta sitt pick och pack, hoppa in i helekoptern man inte har och flyga ner till Sealand, en gamal plattform 10km utanför Suffolk, England. Här handlar det dock om lite mer pengar, 13 miljarder, men då får man flagga och ett eget pass på köpet. Kung i baren är väl inget om man kan få ett eget land (dock inte internationellt erkänt). Mer info om Sealand går att hitta hos Aftonblandet och Wikipedia.

Dagens eftertanke: Hur många tomma snusdosor skulle behövas för att göra en tre meter bred flytbro mellan det Engelska fastlandet och Sealand?

[tags]sealand, dracula, transylvanien, boende, snus[/tags]

 • Unknown

  Borås är också fint!

 • http://www.etui.se tjompa

  Är det inte där det alltid regnar?

 • Jun

  … eller så kan man slicka tidningspapper och bygga sitt eget lilla bo på någons vind… eller hur, TOMMIE…

 • http://deleted Bågis

  Farmer street är söders högborg!!
  Spräng broarna till andra stadsdelar och starta ett eget furstendöme! Vi har allt. Sjukhus, skolor och en egen nationalarena. Sen koloniserar vi söderförort, aktiverar ågesta kärnkraftverk (något omodernt men funkar säkert) så har vi energipolitiken fixad!!

 • http://www.etui.se tjompa

  Nu snackar vi i ren micronationalistisk anda! Kvarnen kan bli vårt palats. Kommer bli helhärligt.

 • http://deleted Bågis

  Min ”dagens eftertanke”: Hur många välbyggda potatiskanoner krävs det för att sänka M/S Gerda på kungsholmen sidan. Vilken härligt grym krigsförklaring det vore!!

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site