// du läser...

Spaning

Problem innanför pannloben

Nu är forskarna oss på spåren.

Tydligen så ligger det till så att, åtminstone jag, har lite värderingsproblem mellan div. neuroner i den orbitofrontala hjärnbarken (ett ställe bakom pannloben). Ibland gör mina ekonomiska val att det enda som står på bordet är överkokt pasta, medan paketen från elektronikhandlarna med mobiltelefoner, datorer och annat kul landar hemma likt manna från himmelen. Teknikmagasinets nya katalog är min toalettbibel medans barn dör som flugor i Darfur. Man frågar sig gärna hur det kan komma sig att ett barn av vår tid kan bli så ”manualskadade” som jag, och vissa andra med mig, är. Colin Camerer som är professor i ekonomi vid California Institute of Technology är vårt beteende på spåren…

”En springande punkt för neuroekonomerna är hur vi väger nyttigheter av helt olika slag mot varandra: Pengar eller vänskap. En promenad eller en god måltid. SvD eller DN.”

Läs mer om hjärnforskarnas jakt på vår inre valutakonverterare via svd.se.

Dagens eftertanke: Vilka eftergifter skulle du acceptera för att få vara helt ekonomiskt oberoende för en dag?

Andra bloggar om: , , ,

 • http://johannordholm.se johan nordholm

  Ekonomiskt oberoende, är inte det en sån där överreklamerad dröm.. Eller är det jag som är ung och naiv nu? Eller var det gammal och förståndig?

 • http://www.etui.se tjompa

  Nja, tycker absolut inte att det skulle ses som dröm och inte heller överreklamerad. Visst, det är väl inte mitt primära mål i livet men det är ju en annan femma. Men jag skulle nog lätt offra en av dom där mellantårna som inte gör så mycket nytta för att köpa skiten ur marknaden för en dag…

  Skulle inte du?

 • johan nordholm

  Jadu, skulle jag det? Tycker jag känner mig rätt så nöjd med tillvaron. Eller som den rappande tandläkaren skulle sagt, ”det är stabilt”.
  Vad mer, som kan köpas av pengar, behöver jag?

 • tjompa

  Men då är det ju helt underbart för dig. sen kan ju hela inställningen ha att göra med hur livssituationen ser ut just i detta nu. Jag kan komma på en första grej för dig, en lägenhet… efter det kan vi höra mer om du gillar frasen ”vad mer…” :) .

  En annan sak, verkar som om sidan och den här funktionen fungerar utmärkt via mobilen. Kul!

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site