// du läser...

Teknik

Ett samtal med Apple

Följande samtal utspelade sig mellan mig och en herre på Apples support nyss. Gillar det skarpt. Är det föresten inte Apple som ska ”förstå” användaren samt bygger varumärke på design, funkion och sexighet?Background. Har fått hem en ny MacBook och tycker att skärmen är allderles för ljusstark (blir kontrastfel och allderles för ljust). Efter jämförelse med andra datorer av samma modell har jag nu förstått att det troligen är något som är fel på mitt exemplar. Följdaktligen gjordes ett telefonsamtal till Apples support. suprotiiJag: ”… jo, jag blev lite klarare över problemet igår när jag låg och jobbade med laptopen på kaggen…”Support: ”Va! Låg och jobbade! Du vet väl att man inte ska använda Apples datorer på annat än helt plana arbetsytor?! Dom ska med andra ord inte användas i soffan, i sängen eller i knät. Dom ska stå på ett plant underlag… Annars är chansen stor att dom går sönder.”Jag: ”Skämtar du med mig eller?”Support: ”Nej. Fläktarna slutar fungera om datorn inte står på ett plant underlag.”Jag: ”Eh, är det något nytt som man missat? Klipper ni fläktarna via gyrot om burken lutar lite eller? Hur smart var den teknikern som fick igenom det egentligen…”Support: ”Nej, nej! Men man täcker insuget som sitter under datorn.”Jag: ”Under?! Insuget under? Märkligt, mitt sitter på sidan strax under skärmen. Sätta ett insug under verkar inte så smart.”Support: Under, på sidan… den ska stå på en plan arbetsyta i alla fall.Jag: ”Hahaha. Det var ju intressant för du likväl som jag vet väl ganska precis hur bärbara datorer används…”Support: ”Mutter…Du, som du kanske VET så säljer vi på Apple Notebooks och inte vanliga Laptops…”Dagens eftertanke: Varför ska det vara så svårt för människor att förstå andra människor?

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site