// du läser...

Spaning

Batteriboost i Rom

Lite sent, men ändå sanning är att jag nyligen vart en långweekend i Rom.Batterierna behövdes laddas upp, livet behövdes levas. Många är orden som slutar på s, men gladast är nog räven… Fascinerande kulturupplevelser bladades med milslånga promenader fram och tillbaka genom stadens gator och gränder. Vattenhålen blev, som vanligt när jag och min flickvän är tillsammans i en storstad, klädbutiker. Stora som små, helst på en rökig bakgata. Kontot är övertrasserat och planeringen inför nästa tripp gör sig gällande.Nu till en liten fundering.Vi gick som sagt fram och tillbaka genom Rom i cirkus summarus fem dagar. Redan efter första dagen så fick man som vanligt en rätt hygglig bild om vad som fanns vart och hur de var placerade rent geografiskt på vår allas världskarta. Efter andra dagen hade kartan mer eller mindre spelat ut sin roll och man började alltmer ”köra på känn”. Till saken hör att vi som resande inte skulle komma till Stockholm och enbart röra oss mellan Drottninggatan och NK, vi är mer åt ”sökarhållet”. Skulle förmodligen landa uppe vid Danvikstullsbron i hopp om att hitta något unikt (naiv som man är).Hursomhelst så var det en tanke som slog mig några gånger. Även fast vi sporadiskt arbetade oss fram genom staden och hela tiden siktade på att finna nya vägar så sprang vi alltför ofta på samma korsningar, och samma transportgator. Det blev så uppenbart fånigt att vi vart/gått förbi samma platser (just korsningar, smågator) flera gånger att vi inte bara reflekterade över det utan även försökte få rätsida på ”problemet”. Inte lätt, inte lätt.Egentligen borde det inte vara svårare än att man lägger in staden, i det här fallet Rom, och dess gator och korsningar i någon matematisk kalkyl och vips får man fram sannolikheten att man har en resrutt enligt ovan.Något jag fick för mig när jag satt och tänkte på det här var att man omedvetet gör sina vägval så att de blir liknande de förra valen som gjorts. Allt för att känna en större säkerhet i en situation man i bakhuvudet vet att man inte har kontroll över. Även om man inte erkänner det så känner man sig en smula desorienterad, vilsen och försvarslös på en plats man inte känner till.Dagens eftertanke: Hur många transportgator/korsningar i ditt liv känner du igen. Lever du ditt liv med repeatknappen intryckt?

Tommie - tjompa - Nordholm

Tommie Nordholm, jag, har i över 14 år professionellt och fokuserat arbetat med att se till att företag och organisationer får ut mesta möjliga av sina webb- och marknadssatsningar. Detta utan att bli förda bakom ljuset av div. olika leverantörer.

På den här bloggen tar med engagemang, Berghs-diplom och ett jävlar anamma i ryggen upp saker som berör och utvecklar vår vardag. Din konkurrents morgon-dag.

Intresserad av ett förutsättningslöst möte för att diskutera hur ditt projekt kan optimeras till att bli bästa möjliga?

+46 733 50 88 68
tommie@apdf.se
www.apdf.se

Twitter

Photos on flickr

Switch to our mobile site